Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 augustus 2020

watchOS 7: eerste publieke bèta in de lucht en nu te gebruiken

Apple heeft aangekondigd dat het vanaf nu mogelijk is de eerste publieke bèta voor watchOS 7 te downloaden. Dit is een pre-release versie van het besturingssysteem voor de smartwatch van het bedrijf. De uiteindelijke versie moet deze herfst voor iedereen verschijnen.

Door de eerste publieke bèta te downloaden voor de Apple Watch, krijg je nu voor het eerst toegang tot allerlei toffe functies die het gros van de gebruikers pas veel later voorgeschoteld krijgen. Zoals altijd geldt de waarschuwing dat het installeren van bèta-software risico’s met zich meedraagt. Dergelijke software, ook de bèta voor watchOS 7, heeft namelijk veelal last van bugs en andere softwarefouten. Je krijgt toegang tot nieuwe functies én kan Apple helpen met de ontwikkeling van de software; maar daar tegenover staat dus dat je mogelijk je Apple Watch niet kunt gebruiken zoals je hiervoor deed.

watchos 6 meridan wijzerplaat 001
Klik/tap voor groter.

watchOS 7: eerste publieke bèta nu beschikbaar

De nieuwste versie van het watchOS-besturingssysteem biedt een aantal nieuwe functies aan. Denk dan aan:

  • Sleeptracking
  • Delen van wijzerplaten
  • Nieuwe complicaties
  • Meerdere complicaties instellen per app
  • Meer workouts voor de Fitness-app
  • Een timer voor handen wassen
  • Updates voor Siri
  • Kaarten kan ook de weg wijzen op de fiets
  • Beveiligingsopties voor het beschermen van je gehoor.

Voor meer informatie over watchOS 7, lees je ons eerder geschreven nieuwsbericht.

Zo installeer je de bèta

Mocht je het nog niet gedaan hebben, dan moet je je eerst aanmelden voor het bèta-programma van Apple. Na het inloggen krijg je een introductie te zien en dien je op watchOS te klikken. Op deze pagina staat verder beneden de optie voor het aanmelden van je Apple Watch (enroll your Apple Watch). Vervolgens zal de website je door een aantal stappen leiden. Het is de bedoeling dat je gewoon doet wat er staat en dan komt het helemaal goed. Dit is overigens ook de website waar je je kunt aanmelden voor andere bèta’s, zoals voor iOS 14 en macOS Big Sur.

Reageer op artikel:
watchOS 7: eerste publieke bèta in de lucht en nu te gebruiken
Sluiten