Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 13 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter: vanaf nu bepaal jij wie er op je tweets reageren (en wie niet)

Nadat Twitter per ongeluk zelf het nieuws lekte via release-notities, is het eindelijk zover. Voortaan kunnen iOS- en Android-gebruikers namelijk zelf bepalen wie er een reactie mag achterlaten op een geplaatste tweet, en – misschien wel belangrijker – wie niet.

Je hebt hiervoor Twitter-versie 8.30 nodig. De functie wordt op moment van schrijven uitgerold naar alle gebruikers. Met de functie kun je dus zelf bepalen wie wel of niet reageert op je tweets. Zodoende wil het bedrijf ervoor zorgen dat je meer controle hebt over de manier waarop je het platform gebruikt en met wie je wel en met wie je niet in gesprek wil gaan. Zo kun je nu dus voorkomen dat allerlei trollaccounts reageren op je tweets, wat een hoop vervelende reacties en situaties kan voorkomen. Twitter zit vol met onaangename mensen, dus wat dat betreft is de verandering meer dan welkom.

Twitter
Klik/tap voor groter.

Twitter geeft gebruikers meer opties

De nieuwe functie van Twitter in gebruik nemen is gelukkig behoorlijk simpel. Wanneer je voortaan een nieuwe tweet opstelt, kun je, voordat je hem de wereld in slingert, een selectie maken uit drie nieuwe mogelijkheden. Dat zijn natuurlijk de mogelijkheden waarmee je andere gebruikers kunt beperken. De standaardoptie is dat iedereen gewoon mag reageren.

Maar je kunt ook kiezen voor de optie dat alleen de mensen kunnen reageren die jij volgt en anders kun je het beperken tot mensen die genoemd worden in de tweet (middels het @-teken). Wanneer je een keuze gemaakt hebt, dan zullen mensen die niet mogen reageren een grijs icoon te zien krijgen wanneer ze op de antwoordknop drukken.

Houd er echter rekening mee dat die mensen er niet van weerhoudt een tweet te retweeten, te quote-tweeten, te liken of te delen. Het kan dus zijn dat je via een omweg nog steeds een reactie meekrijgt. Echter, uit onderzoek van Twitter blijkt dat mensen die de functie tot nu toe konden gebruiken, zich daadwerkelijk veiliger voelden. Ze waren namelijk beter beschermd tegen spam, nare reacties en privéberichten. En anders hopen we dat deze functie naar het netwerk komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter: vanaf nu bepaal jij wie er op je tweets reageren (en wie niet)
Sluiten