Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 10 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter in gesprek met TikTok over het samenvoegen van de twee diensten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Twitter op dit moment in gesprek met TikTok voor het samenvoegen van beide diensten. TikTok heeft nog tot medio september voor het vinden van een geschikte partner die de zaken in Amerika en andere westerse landen kan overnemen.

Het zou gaan om gesprekken die zich nog in een vroeg stadium bevinden. De populaire videodeelapplicatie, waarin je korte video’s deelt met je volgers, heeft namelijk het probleem dat die volgende maand verbannen wordt uit Amerika. Dat heeft president Donald Trump besloten, omdat de app en het moederbedrijf (samen met enkele andere Chinese bedrijven) een “nationale bedreiging vormen” voor het Amerikaanse volk. Het idee leeft dat Bytedance, de eigenaar van de app, Amerikaanse burgers en federale werknemers volgt, waardoor er complete dossiers voor onder meer afpersing kunnen worden bijgehouden.

Twitter gehackt Afterpay
Klik/tap voor groter.

Twitter wil mogelijk samenwerken met TikTok

Maar uit onderzoek, van onder meer de Nederlandse cyber security expert Sanne Maasakkers, blijkt dat TikTok wel iets meer data verzamelt, maar verder niets opvallends doet ten opzichte van bijvoorbeeld Instagram.

Op dit moment is onder meer Microsoft in de race voor een overname op TikTok (een deal waar oprichter Bill Gates niet achter staat). Dit is ook een onderneming die de liquide middelen heeft om zo’n grote dienst over te nemen. Het is nu dan ook niet duidelijk hoe Twitter dit gaat aanpakken of bekostigen. Op de beurs is Twitter bijvoorbeeld 29 miljard dollar waard; Microsoft heeft een waarde van 1,6 biljoen dollar. Ook heeft de socialmediagigant 7,8 miljard dollar op de bank staan, terwijl Microsoft 136 miljard dollar heeft.

TikTok is, verdeeld over Android en iOS, meer dan twee miljard keer gedownload. Ook heeft de app wereldwijd meer dan 800 miljoen actieve gebruikers. Eerder kocht Twitter bijvoorbeeld al de videodeelapplicatie Vine, in 2013. Daar werd in 2019 toen officieel de stekker uit getrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Twitter in gesprek met TikTok over het samenvoegen van de twee diensten
Sluiten