Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 11 augustus 2020

Twitter bezig met nieuwe test: het automatisch vertalen van tweets

Twitter ondersteunt momenteel al vertalingen van tweets. Voor het vertalen moet je nu nog wel een handeling uitvoeren. Dat doe je door onderop de tweet om de vertaling te vragen. Nu maakt het bedrijf bekend dat het een stapje verdergaat: het test namelijk automatische vertalingen van tweets.

De huidige implementatie van het systeem zorgt ervoor dat je dus eerst de tweet ziet zoals die geschreven is, in de originele taal. Middels een knop aan de onderkant kun je dus dat bericht laten vertalen. Met de verandering die het bedrijf doorvoert in deze test, wordt de tweet dus automatisch vertaald naar de taal die jij als standaard ingesteld hebt. Zodoende wil Twitter ervoor zorgen dat gesprekken gemakkelijker te volgen zijn op het openbare netwerk. Ook hoopt het team met deze verandering ervoor te zorgen dat je minder tijd kwijt bent aan het handmatig vertalen van andermans berichten.

Automatische vertalingen op Twitter

In een blogpost legt Twitter uit dat de test momenteel alleen in Brazilië plaatsvindt. Daar worden alle tweets dus voortaan naar Braziliaans Portugees vertaald, wanneer gebruikers tweets zien die niet in die taal voorbij komen. Hoe mooi de gedachte ook misschien kan zijn, een handjevol twitteraars hebben al geklaagd over de nieuwe functie.

Automatische vertalingen zijn namelijk niet jé-van-hét, waardoor zinnen anders kunnen overkomen dan oorspronkelijk bedoeld. Door een kink in de digitale kabel kan zo’n tweet dus ineens een andere boodschap of betekenis krijgen. Het is dan misschien wel zo dat iedereen in Brazilië elke tweet kan lezen, maar echt gebruiksvriendelijk lijkt het nog niet te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer het automatisch vertalen van tweets naar andere landen uitgerold wordt. De optie is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Reageer op artikel:
Twitter bezig met nieuwe test: het automatisch vertalen van tweets
Sluiten