Jelle van Es
Jelle van Es App Store 17 augustus 2020

Telegram rolt nieuwe functionaliteit uit voor de iOS app

Voor de liefhebbers van privacy is Telegram vaak de app waar naar verwezen wordt wanneer het aankomt op berichten sturen aan vrienden. Vooral in Rusland is de app erg populair.

Toch zijn er bepaalde beperkingen te vinden op het gebied van Telegram. Gelukkig wordt één van die beperkingen nu weggenomen door de introductie van een langverwachte functionaliteit voor zijn iOS app.

Eindelijk videobellen met Telegram

Want nadat je al met zo’n beetje elke tool kon videobellen, is het nu ook mogelijk om dat te doen via Telegram. Volgens het bedrijf is dit een belangrijke mijlpaal. Zo’n zeven jaar geleden begon het bedrijf als een chatapp die vooral draaide om de mogelijkheid om veilig te kunnen chatten zonder dat eventuele derden konden meelezen. En dat is nog altijd een belangrijke pijler voor de app die volgens het bedrijf 400 miljoen gebruikers wereldwijd heeft en wordt ingezet om contact te houden tussen familieleden, klasgenoten en collega’s. De toevoeging van videobellen was er één die hoog op het wenslijstje stond van de gebruikers.

App Telegram
Nu dus ook videobellen

Volgens Telegram draait het bij het gebruik maken van videogesprekken om snelheid en veiligheid. Dus het punt waarop het bedrijf altijd heeft gehamerd blijft bestaan bij de videogesprekken. Om een video gesprek te beginnen, dan ga je naar de profielpagina van de persoon die je wilt bellen en dan kies je voor de optie om te bellen. Daarbij heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van picture-in-picture en kun je je videogesprek klein maken wanneer je tussendoor iemand even een berichtje moet sturen.

Veiligheid voorop

Zoals gezegd is veiligheid belangrijk bij Telegram en dat geldt ook bij de videogesprekken. Ze maken gebruik van end-to-end encryptie. Daarnaast zie je op het scherm tijdens het videogesprek vier emoji’s. Wanneer je deze controleert met je gesprekspartner en deze dezelfde heeft, kun je er volgens het bedrijf er vanuit gaan dat het allemaal veilig is. Wil je meer lezen over de veranderingen? Bezoek dan hier de blog-pagina.

Reageer op artikel:
Telegram rolt nieuwe functionaliteit uit voor de iOS app
Sluiten