Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 20 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso krijgt nu al tweede seizoen op Apple TV+

Hoewel Ted Lasso pas net op Apple TV+ is verschenen, ziet Apple veel brood in de serie. Het kondigt nu al een tweede seizoen aan.

Ted Lasso staat net iets meer dan een week op Apple TV+. De serie van Jason Sudeikis gaat over een american football-coach die in het Verenigd Koninkrijk een worstelend voetbalteam gaat leiden op het hoogste niveau. Het verschil tussen de sporten en de Amerikaanse en Europese cultuur zorgt voor genoeg hilarische momenten. Bovendien geven de naïviteit en de goedhartigheid van Ted Lasso de serie ook een gevoelige touch.

Ted Lasso is goed ontvangen

Apple is overtuigd van de serie en heeft nu een tweede seizoen besteld bij de makers voor Apple TV+. Tot nu toe zijn er slechts drie van de in totaal tien afleveringen uitgezonden. Elke week komt er een nieuwe aflevering van de serie. Toch weet Ted Lasso nu al hoge cijfers te scoren bij het publiek. Zo krijgt het een 8,5 IMDb en 84 procent op Rotten Tomatoes. Het zet de trend door dat series op Apple TV+ hoge cijfers weten te scoren.

Toch is het bijzonder dat de show zo goed scoort op Apple TV+ vertelt Ted Lasso-producer Bill Lawrence: “Niemand geloofde erin. Het karakter is gebaseerd op verschillende personages uit reclames uit de show. In Saturday Night Live waren we gewend om types te doen. Toen ik deze voorbij zag komen, zag ik dat die anders was dan anderen. Ted Lasso heeft zijn eigen karakter. Wij waren groot fan van sportfilms uit de 80’s en 90’s. Deze was ideaal als een domme kapitein op een schip vol idioten, maar wel optimisme en hoop erachter.” Uiteindelijk is tig jaar later Ted Lasso uit een sportshow van NBC voortgekomen.

Apple laat zien dat Apple TV+ geen tijdelijk iets is. Het bedrijf investeert volop in haar streamingdienst en kondigt dan ook aan de lopende band nieuwe films en series aan. Daarnaast sluit het grote deals met verschillende grote namen uit Hollywood. Zo hebben Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese en Idris Elba al first-look deals getekend. Er komen dan ook nog veel grote producties aan. Zo komt er ook nog een nieuwe oorlogserie van Tom Hanks en Steven Spielberg. Eerder was Hanks’ Greyhound al toegevoegd aan het platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ted Lasso krijgt nu al tweede seizoen op Apple TV+
Sluiten