Ted Lasso krijgt nu al tweede seizoen op Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 6 reacties
Ted Lasso Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Hoewel Ted Lasso pas net op Apple TV+ is verschenen, ziet Apple veel brood in de serie. Het kondigt nu al een tweede seizoen aan.

Ted Lasso staat net iets meer dan een week op Apple TV+. De serie van Jason Sudeikis gaat over een american football-coach die in het Verenigd Koninkrijk een worstelend voetbalteam gaat leiden op het hoogste niveau. Het verschil tussen de sporten en de Amerikaanse en Europese cultuur zorgt voor genoeg hilarische momenten. Bovendien geven de naïviteit en de goedhartigheid van Ted Lasso de serie ook een gevoelige touch.

Ted Lasso is goed ontvangen

Apple is overtuigd van de serie en heeft nu een tweede seizoen besteld bij de makers voor Apple TV+. Tot nu toe zijn er slechts drie van de in totaal tien afleveringen uitgezonden. Elke week komt er een nieuwe aflevering van de serie. Toch weet Ted Lasso nu al hoge cijfers te scoren bij het publiek. Zo krijgt het een 8,5 IMDb en 84 procent op Rotten Tomatoes. Het zet de trend door dat series op Apple TV+ hoge cijfers weten te scoren.

Toch is het bijzonder dat de show zo goed scoort op Apple TV+ vertelt Ted Lasso-producer Bill Lawrence: “Niemand geloofde erin. Het karakter is gebaseerd op verschillende personages uit reclames uit de show. In Saturday Night Live waren we gewend om types te doen. Toen ik deze voorbij zag komen, zag ik dat die anders was dan anderen. Ted Lasso heeft zijn eigen karakter. Wij waren groot fan van sportfilms uit de 80’s en 90’s. Deze was ideaal als een domme kapitein op een schip vol idioten, maar wel optimisme en hoop erachter.” Uiteindelijk is tig jaar later Ted Lasso uit een sportshow van NBC voortgekomen.

Apple laat zien dat Apple TV+ geen tijdelijk iets is. Het bedrijf investeert volop in haar streamingdienst en kondigt dan ook aan de lopende band nieuwe films en series aan. Daarnaast sluit het grote deals met verschillende grote namen uit Hollywood. Zo hebben Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese en Idris Elba al first-look deals getekend. Er komen dan ook nog veel grote producties aan. Zo komt er ook nog een nieuwe oorlogserie van Tom Hanks en Steven Spielberg. Eerder was Hanks’ Greyhound al toegevoegd aan het platform.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Di May

  ‘Greyhound’ kreeg jammer genoeg
  van mij slechts een 3 op iMDB.

  Zéér teleurstellend.
  Had van Tom Hanks anders verwacht.

 • Profielfoto
  polansky

  Mensen,

  Niet vergeten om je gratis abbo binnenkort op te zeggen, anders wordt hij automatisch omgezet in een betaald abonnement.

  Het huidige niveau van deze dienst is zo ver onder de maat dat het absoluut geen vervanging is voor Netflix, Disney+ of Dplay.

 • Profielfoto
  Di May

  polansky …

  Ik vermoed dat jij ooit geboren bent.
  En de volgende dag meteen volwassen was.

  Ja toch ? …

 • Profielfoto
  RV

  Ted Lasso is een fantastisch serie, had ik niet verwacht. Ik ben zeer tevreden over Apple tv+. De meeste series zijn goed. Apple is nog geen jaar bezig en ze hebben ook nog pech gehad met de corona tijd. Het heeft tijd nodig om eigen content te maken en die krijgen ze van mij. Netflix heeft er ook jaren over gedaan, Netflix is in 1998 begonnen. Ik zie Apple tv+ dan ook als een aanvulling op Netflix en niet als vervanger. Je hoeft geen fan te zijn van Apple tv+ maar waarom zou je andere gaan aanmoedigen om het abbonement op te zeggen (Polansky)?

 • Profielfoto
  Di May

  Nog niet door ?

  polansky is de mol van OMT.

   

 • Profielfoto
  Imagic

  Apple TV kan zich nog lang niet meten met Netflix. Desondanks staan er een paar fijne series op en blijf ik abonnee. Ik heb vertrouwen dat Apple dit goed verder gaat ontwikkelen. Ted Lasso is een geweldige serie trouwens heerlijk!