Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 11 augustus 2020

Apple-oprichter Steve Wozniak viert 70e verjaardag met online prijzenparade

Hoera! Apple-oprichter Steve Wozniak is vandaag, 11 augustus 2020, jarig! De man die op 3 januari 1977 samen met Steve Jobs en Ronald Wayne het bedrijf Apple Inc. oprichtte, wordt 70 jaar. Of hexadecimaal gezien 46 jaar. Hij viert zijn verjaardag online met livestreams en een prijzenparade.

Dit jaar is de voormalig kompaan van Steve Jobs niet één dag jarig, de excentrieke Woz viert zijn verjaardag 11 dagen lang met “11 days of Wozdom”. Er is elke dag een uitdaging waarmee prijzen te winnen zijn. Van een iPhone tot een MacBook, uiteraard gesigneerd door de Woz zelf.

Steve Wozniak met “11 days of Wozdom”

De livestream start op 11 augustus om 17:00 uur Pacific Time. In Nederland is dat om 02:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag. Het virtuele verjaardagsfeestje wordt gehost door zangeres Jewel en er zijn nog vele andere bekende gasten. Jason Mraz (zanger), Train (band), Chris Rock (acteur), Rafael Nadal (tennisser), Andy Herzfelt (vader van de Mac) en zelfs John Sculley (ex-directeur Apple) doen online mee. Je kunt de stream via de speciale website van het event volgen.

Tot 21 augustus is er de “11 days of Wozdom” challenge waarbij Apple-prijzen te winnen zijn. Het zijn kleine uitdagingen waarbij je iets kleins moet maken en er een foto van op Twitter, Facebook of Instagram kunt posten. Er is voor elke dag een hashtag, zoals #wozdomday1. Een jury kiest iedere dag een winnaar, die ontvangt een gesigneerd t-shirt. De vijf beste inzendingen winnen een iPhone SE, 13-inch MacBook Air, AirPods, 10,2-inch 32 GB iPad of een Apple Watch. Volledige instructies hier.

Steve Wozniak wozdom
Klik/tap voor groter.

Alles voor het goede doel

Je verjaardag 11 dagen lang vieren klinkt misschien een beetje egocentrisch, maar dat is het niet. Het event wordt namelijk gebruikt om geld op te halen voor een van de favoriete goede doelen van Steve Wozniak, de Inspiring Children Foundation. Deze liefdadigheids­instelling helpt kansarme kinderen om het beste uit zichzelf te halen.

Steve Wozniak is sinds zijn vertrek bij Apple een actieve filantroop met een geschat vermogen van 100 miljoen dollar. Hij was onder andere betrokken bij de oprichting van de Electronic Frontier Foundation en financiert veel technologieprogramma’s in zijn plaatselijke schooldistrict. In de media laat Wozniak zich regelmatig kritisch uit over Apple, waar hij technisch gezien nog steeds werkzaam is. Onlangs kwam Apple’s medeoprichter nog in het nieuws nadat hij YouTube voor de rechter daagde. Bitcoin-oplichters gebruiken hem als uithangbord in advertenties op het platform. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de stream voor zijn verjaardag niet bij YouTube wordt gehost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-oprichter Steve Wozniak viert 70e verjaardag met online prijzenparade
Sluiten