Sony geeft een van de beste koptelefoons op de markt een opvolger!

Door: Mark Hofman - 17 reacties
Sony WH-1000XM4
(Afbeelding: Sony)

Sony heeft een van de beste koptelefoons op de markt een upgrade gegeven. Het bedrijf kondigde gisteravond de WH-1000XM4 aan.

Net als bij het vorige model, de WH-1000XM3, zijn ook deze headphones voorzien van noise-canceling technologie. Daarbij zijn ze wederom in twee kleurenvarianten op de kop te tikken. Sony brengt de koptelefoon uit in de kleuren wit en zwart.

Sony introduceert de WH-1000XM4

De nieuwe Sony WH-1000XM4 krijgt een prijskaartje van €379 en is direct te bestellen. Het gaat hierbij wel om een pre-order, want de hoofdtelefoon verschijnt pas later deze zomer. De voorganger, WH-1000XM3, wordt gezien als een van de beste noise-cancelling headphones van de markt. De ogen zullen vooral gericht zijn op wat voor extra’s de WH-1000XM4 te bieden heeft.

Ten eerste richt Sony zich op de noise-cancellation. De premium technologie, zoals het Japanse bedrijf het eerst noemde, wordt vervangen door “industry-leading technology”. Wat het praktisch inhoudt is dat Sony met Adaptive Sound Control het dagelijks gebruik, naar eigen zeggen, makkelijker maakt. Zo laat de koptelefoon tijdens een wandeling bijvoorbeeld meer geluid door dan wanneer je aan het reizen bent. Om dit te bereiken heeft de nieuwe koptelefoon extra’s microfoons. Op die manier wordt ook de geluidskwaliteit tijdens het bellen verbeterd.

Meer apparaten

Een van de grootste minpunten van de Sony WH-1000XM3 is het feit dat deze slechts met één apparaat tegelijkertijd te verbinden is. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld niet makkelijk wisselen tussen je computer en je smartphone. De WH-1000XM4 biedt die optie, met multi-device connection, wel.

Verder beschikt de Sony WH-1000XM4 over dezelfde kenmerkende functionaliteiten als zijn voorganger. Zo levert de koptelefoon ook 30 uur aan accuduur. Daarbij hebben gebruikers toegang tot functionaliteiten als Quick Charge, Ambient Sound Mode en ondersteuning voor hands-free bellen.

Qua ontwerp veranderd er ook weinig. De WH-1000XM4 ziet er hetzelfde uit als de WH-1000XM3 en is dus ook makkelijk op te vouwen.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Alleen jammer dat het ding zo spuuglelijk is.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik raad iedereen aan die deze m4 willen kopen, de reacties op het Tweakers artikel te lezen. Er zitten nogal wat haken en ogen dit nieuwe model. Zo krijg je inderdaad nieuwe features, maar verlies je er ook een aantal, zoals de AptX codec.

 • Profielfoto
  Gio

  Heb de m2 mooi ding maar icm verbonden apparaten (MacBook Pro, iPhone X, Lenovo Thinkpad X1 extreme Gen 2) gaat die raar doen.

 • Profielfoto
  Macteach

  Vilscon op 7 augustus 2020 14:01
  Ik raad iedereen aan die deze m4 willen kopen, de reacties op het Tweakers artikel te lezen. Er zitten nogal wat haken en ogen dit nieuwe model. Zo krijg je inderdaad nieuwe features, maar verlies je er ook een aantal, zoals de AptX codec.

  Link?

 • Profielfoto
  Macteach
 • Profielfoto
  Macteach
 • Profielfoto
  Melle

  Wtf is aptx? !

 • Profielfoto
  Frans

  Melle op 7 augustus 2020 15:15
  Wtf is aptx? !

  Een audio codec (als MP3 en AAC) om audio draadloos via Bluetooth te versturen met een betere (bijna CD) geluidskwaliteit. Zie bijvoorbeeld dit (Engelstalige) artikel:

  https://www.whathifi.com/advice/aptx-hd-bluetooth-what-it-how-can-you-get-it

   

 • Profielfoto
  interFACE

  Melle op 7 augustus 2020 15:15
  Wtf is aptx? !

  https://bfy.tw/OiSS

 • Profielfoto
  Frans

  Overigens, Apple ondersteunt aptX (HD) niet (zal dat waarschijnlijk nooit gaan doen, Apple en Qualcomm zijn niet bepaald vriendjes), dus als je alleen met Apple producten audio wil streamen via Bluetooth maakt het ontbreken van aptX niets uit.

 • Profielfoto
  Chytin

  Aptx is inderdaad verwijderd, is een technologie van Qualcomm. Sony bespaart zo op de licentiekosten.

  Als je een Apple gebruiker bent, dan hoeft je om Aptx niet druk te maken, aangezien alleen de AAC codec wordt gebruikt bij iOS devices. Bij MacOS heb je meer mogelijkheden, maar daar moet je best wat moeite voor doen. Een paar GB downloaden om meerdere Bluetooth codecs te kunnen gebruiken.

  Je kunt het beste het uitgebreide Hardware info preview lezen: https://nl.hardware.info/artikel/10000/4/sony-wh-1000xm4-preview-langverwachte-update-beter-geluid-betere-microfoon-betere-noise-canceling

 • Profielfoto
  okeribok

  Jammer dat de Apple Airpods Studio nog nergens te bekennen zijn. Enneh: wedden dat die méér kost dan deze XM4? En tegen die tijd is de XM4 ook vast €100 goedkoper geworden.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  MoNdO GeNeRaToR op 7 augustus 2020 12:32
  Alleen jammer dat het ding zo spuuglelijk is.

  Mijn god zeg… dat ding staat op je kop dus daar zie je zelf niks van.

  Ow, wacht…jij bent zo onzeker van jezelf dat je het belangrijk vind wat een ander vind van je aankopen? Troost je, daar is professionele hulp voor….als je dat wilt

 • Profielfoto
  olafnagels

  Versie3 was snel teruggestuurd. Hopelijk is deze beter. Multi device is een top aanwinst.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ruwepit op 7 augustus 2020 21:11

  MoNdO GeNeRaToR op 7 augustus 2020 12:32
  Alleen jammer dat het ding zo spuuglelijk is.

  Mijn god zeg… dat ding staat op je kop dus daar zie je zelf niks van.

  Ow, wacht…jij bent zo onzeker van jezelf dat je het belangrijk vind wat een ander vind van je aankopen? Troost je, daar is professionele hulp voor….als je dat wilt

  Nou, veel plezier met je volgende hoed dan.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Chytin op 7 augustus 2020 18:10
  Aptx is inderdaad verwijderd, is een technologie van Qualcomm. Sony bespaart zo op de licentiekosten.

  Als je een Apple gebruiker bent, dan hoeft je om Aptx niet druk te maken, aangezien alleen de AAC codec wordt gebruikt bij iOS devices. Bij MacOS heb je meer mogelijkheden, maar daar moet je best wat moeite voor doen. Een paar GB downloaden om meerdere Bluetooth codecs te kunnen gebruiken.

  Je kunt het beste het uitgebreide Hardware info preview lezen: https://nl.hardware.info/artikel/10000/4/sony-wh-1000xm4-preview-langverwachte-update-beter-geluid-betere-microfoon-betere-noise-canceling

  Op Mac hóef je die moeite niet te doen hoor… AptX wordt standaard ondersteund; daar hoeft niets voor aangezet te worden of wat dan ook. Het tooltje wat je beschrijft kan worden gebruikt om, indien nodig, AptX te forceren. Nogal een verschil. Wil namelijk niet zeggen dat het out-of-the-box niet werkt, wat dus wel het geval is.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ik heb de WH-1000XM2 en had er al snel spijt van vanwege de bediening en de ontbrekende mogelijkheid om met meerdere apparaten te kunnen koppelen en te kunnen switches. Zeer amateuristisch hoe Sony dit had uitgevoerd, en had zelf verwacht dat ze wel iets zouden hebben zoals Apple of Bose, helaas. Dat die mogelijkheid nu komt is fijn, maar wel een beetje laat. ben ook benieuwd hoe beperkt het wel of niet is. Bose heeft dat namelijk ook best wel goed voormekaar en kan ik legio apparaten koppelen en snel schakelen.