Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 24 augustus 2020

Samsung Galaxy Note20 Ultra verslaat iPhone 11 Pro Max ruim in valtest

De iPhone 11 Pro Max en de Samsung Galaxy Note20 Ultra zijn op dit moment de grootste vlaggenschepen op de markt. Maar hoe sterk zijn ze eigenlijk?

Wat de iPhone 11 Pro Max en de Samsung Galaxy Note20 Ultra qua prestaties kunnen, weten we natuurlijk al. Veel sites hebben beiden toestellen getest en geven daarover dan ook een oordeel. Iets wat lastiger voor hen is te meten, is hoe stevig de telefoons zijn. Je kunt een telefoon die je in bruikleen om te reviewen natuurlijk niet zomaar op de grond smijten. Gelukkig zijn er voor dat soort testen Youtubers die kennelijk geld zat hebben. Zo ook het kanaal PhoneBuff, die niet omkijkt naar een iPhone 11 Pro Max of een Samsung Galaxy Note20 Ultra minder.

Samsung Galaxy Note20 Ultra vs. iPhone 11 Pro Max

Elk jaar claimen zowel Apple als Samsung dat hun telefoons weer veel sterker zijn geworden door nieuw glas. Zo claimen de Koreanen dat ze voor hun Samsung Galaxy Note 20 Ultra gebruik maken van Corning Gorilla Glass Victus. Deze zou ervoor moeten zorgen dat het glas een val van 2 meter op harde ondergrond zou moeten overleven. Hiervoor had het het Corning Gorilla Glass 6 die ‘maar beschermde tot 1,6 meter.

Apple claimt met de iPhone 11 Pro (Max) het sterkste glas ooit te hebben van alle fabrikanten. Zowel aan de voor- als achterkant. Apple claimt dat het dubbele ionen-uitwisselingsproces zorgt voor extra sterkte.

Natuurlijk zegt het soort glas niet alles. Want je kunt wel sterk glas hebben, maar als je dat dunner maakt dan de vorige versie vanwege de dikte van het toestel, is het dus alsnog minder beschermend. Ook ligt het eraan hoe het glas aan de telefoon is gemaakt en of de randen een val kunnen opvangen.

Hoewel deze test slechts over één telefoon gaat, in plaats van meerdere toestellen, is het toch verrassend om te zien hoe de Samsung Galaxy Note20 Ultra alle klappen lijkt te overleven. Natuurlijk hoop je dit resultaat nooit te bereiken, aangezien de beste oplossing voor de telefoon is om hem niet te laten vallen. Mocht je extra bescherming willen, dan kun je altijd kiezen om een hoesje of een screenprotector aan te schaffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Note20 Ultra verslaat iPhone 11 Pro Max ruim in valtest
Sluiten