Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 6 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Robert Downey Jr. gaat nieuwe dramaserie maken voor Apple TV+

Apple TV+ heeft weer een grote naam weten te lokken. De productiemaatschappij van Robert Downey Jr. gaat een dramaserie maken.

Wat moet je doen om een serie succesvol te maken? Natuurlijk, je belt Iron Man even op en vraagt of hij een superidee heeft. Natuurlijk is het bij Apple TV+ niet zo gegaan, maar met Robert Downey Jr. haalt het wel een succesvol persoon uit de filmindustrie binnen. Dat is zeker niet de eerste, want velen gingen hem al voor.

Apple TV+ en Robert Downey Jr.

Voor Apple TV+ moet Team Downey, dat naast Robert Downey Jr. ook uit Susan Downey en Adam Perlman, een draramaserie gaan maken. De Downeys en Amanda Burrell zijn tegelijkertijd ook de executive producers van de serie. Daarnaast zal Robert vermoedelijk ook een bijrol gaan vertolken in de serie. Perlman is eveneens executive producer en gaat meeschrijven aan de serie.

De Apple TV+-serie is gebaseerd op een artikel van Michael Lista in Toronto Life’s The Sting. Hierin wordt een gefrustreerde Canadese detective gevolgd die werkt aan een cold case. Hij wil door de zaak op te lossen een held worden. Het loopt allemaal uit de hand als hij undercover gaat en probeert toe te slaan door belastinggeld te gebruiken voor onder andere acterende agenten. Ook krijgt hij een onverwachte vriendschap met een eigenaardig doelwit.

Het is niet de eerste keer dat Team Downey een serie maakt. Het is ook verantwoordelijk voor de dramaserie Perry Mason, waarvan HBO nu een tweede seizoen heeft besteld. Ook komt er binnenkort een serie van het productiebedrijf op Netflix met de naam Sweeth Tooth.

Robert Downey Junior kennen we natuurlijk vooral van zijn rol als Iron Man in de verschillende Marvel-films. Nu hij overleden is in het Marvel-universum heeft hij genoeg tijd over voor nieuwe avonturen.

Meerdere sterren

Apple TV+ sluit de laatste tijd meerdere deals met productiebedrijven van grote acteurs. Het wist al overeenkomsten te sluiten met de productiemaatschappijen van Leonardo DiCaprio en Idris Elba.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Robert Downey Jr. gaat nieuwe dramaserie maken voor Apple TV+
Sluiten