Jelle van Es
Jelle van Es App Store 6 augustus 2020

Project xCloud voor Xbox One-streaming lijkt Apple-gebruikers over te slaan

Microsoft liet vorig jaar weten te werken aan Project xCloud. Het is een project die er voor moet zorgen dat je Xbox One-games vanuit de Cloud kunt streamen naar je smartphone. En als je enkel gebruik maakt van een Apple-product, dan lijk je achter het net te vissen.

Eerder deze week werd bekend dat de service op 15 september uit de beta-fase gaat en beschikbaar wordt voor Android-smartphones en tablets. Daar werd al meer op getest. Er was echter ook een zeer beperkte test voor iPhones, maar verder dan dat lijkt het niet te komen.

Geen Xbox One-games streamen op je Apple-apparaat

Sinds gisteren is Microsoft gestopt met de test van Project xCloud op Apple-apparaten. Die werd al zeer beperkt getest. En waar het duidelijk is dat de Android-gebruikers vanaf 15 september als onderdeel van de Xbox Game Pass Ultimate games kunnen streamen naar hun apparaat, lijkt het doek te vallen voor Apple-gebruikers. Microsoft laat tegenover The Verge weten dat een grote uitrol van het project niet werkt omdat het ingaat tegen de App Store policies.

iPhone Xbox
Speel Xbox One games op je smartphone

Daarmee is het zeker niet de eerste streaming dienst die niet op Apple-apparaten verschijnt. Google Stadia is een ander voorbeeld van een streaming dienst die niet te vinden is op je iPhone en iPad. Het enige wat je momenteel op dit gebied kunt doen is gebruik maken van Remote Play om je PS4-games te streamen of Steam Link om je pc-games er naar te streamen. Het probleem zit hem waarschijnlijk in het feit dat Apple wilt dat er mogelijkheden zijn om via de App Store abonnementen af te sluiten, terwijl een derde partij waarschijnlijk geen zin heeft om dertig procent van hun inkomsten er voor af te staan. De andere twee streaming-opties die wel beschikbaar zijn, zijn gratis en daardoor gaat het niet in tegen de Apple Store policies. Zodoende lijkt de kans dat je Xbox One-games kunt streamen op je iPhone erg klein.

Google Play Store dus wel

Wanneer je de mogelijkheid krijgt om je Xbox One-games op je Android-apparaat te streamen via de app op de Google Play Store, dan zijn daar ook geen in-app purchases beschikbaar. Maar Apple wil daar waarschijnlijk niet aan en wil dat je voornamelijk games via de Apple Arcade gaat beleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Project xCloud voor Xbox One-streaming lijkt Apple-gebruikers over te slaan
Sluiten