Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 11 augustus 2020

Opvouwbare iPhone duikt weer eens op: nieuw concept ziet het daglicht

De nieuwe iPhone 12 serie komt eraan en de kans dat er een opvouwbaar model tussenzit is nihil. Toch is het wel leuk om te kijken hoe zo’n variant er precies uit zou komen te zien. En met behulp van ConceptsiPhone kan dat!

Op YouTube verschijnt een video met een concept voor een opvouwbare iPhone. Dit concept is niet gebaseerd op feiten, maar is puur fictief. Mocht Apple een opvouwbare iPhone maken, zou deze er dan zo uit komen te zien?

Opvouwbare iPhone duikt op in concept

Het is zeker niet de eerste keer dat we een opvouwbare iPhone tegenkomen op YouTube. Toch blijft het, naar ons idee, erg leuk om naar te kijken. In de wondere wereld van concepten is alles mogelijk en niets te gek. ConceptsiPhone brengt een concept naar buiten van een smartphone die we, in deze vorm, waarschijnlijk nooit zullen zien. Maar dat maakt het niet minder leuk.

In de video gaat het om een iPhone 12 Flip. Een opvouwbare smartphone met de vormfactor van de Samsung Galaxy Z Flip. Dat betekent dus dat deze smartphone opvouwt als een ouderwetse klaptelefoon. In het midden van het scherm is in de video geen vouw te zien, maar dat is iets dat op dit moment nog geen enkel bedrijf in de praktijk is gelukt. Het is wel een kwestie van tijd voor dit verholpen is en volgens deze video zou Apple de eerste zijn.

Bekijk de beelden van de opvouwbare iPhone 12 Flip hieronder:

Kans niet groot

Fictief gezien is dit leuk om naar te kijken, maar reëel is het niet. Er is een kans dat Apple binnen een paar jaar een opvouwbare iPhone op de markt brengt. De kans is echter heel klein dat het bedrijf uit Cupertino deze vormfactor gebruikt. Zoals gezegd hebben we dit al gezien bij de Samsung Galaxy Z Flip. Naast het makkelijk wegstoppen van je smartphone, heeft dit verder geen functie. Je wint er als consument niet veel mee. Dat is wel anders bij de vormfactor waarbij je een tablet-achtig scherm hebt zodra je de telefoon uitklapt.

De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 2, de opvolger van de Galaxy Fold, zit wat dat betreft mogelijk meer in de buurt. Misschien moeten we denken aan een soort combinatie tussen iPhone en iPad. Maar ook dat is weer puur speculatie. De kans is aanwezig dat het daadwerkelijk een keer gebeurt, maar we zijn er waarschijnlijk nog ver van verwijderd.

Reageer op artikel:
Opvouwbare iPhone duikt weer eens op: nieuw concept ziet het daglicht
Sluiten