Nieuwe spionage-thriller Tehran binnenkort op Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 6 reacties
Tehran Apple TV
(Afbeelding: Apple)

Apple TV+ liet eerder weten de rechten binnengehaald te hebben van de thriller-serie Tehran. Deze komt sneller naar het platform dan gedacht.

Apple voegt steeds meer series en films toe aan Apple TV+. Deze week is Ted Lasso aan de beurt, maar dat betekent niet dat het bedrijf stil zit. Het komt ook relatief snel met de nieuwe spionage-serie Theran op de streamingdienst. Deze is vanaf 25 september te zien op de streamingdienst van het bedrijf. Vanaf die datum kun je de eerste drie afleveringen meteen kijken. Vervolgens komt er elke week een nieuwe aflevering op het platform. In totaal bestaat het eerste seizoen uit acht episodes.

Tehran op Apple TV+

In de serie volg je het verhaal van een agent van de Mossad, de geheime dienst van Israël. Zij gaat undercover in de Iraanse hoofdstad Tehran waarbij ze haar eigen leven op het spel zet.

Het is de eerste buitenlandse serie op Apple TV+. De productie komt uit Israël. De hoofdrol is voor de nog relatief onbekende Israëlische actrice Niv Sultan. Daarnaast komen er toch wat bekendere acteurs in. Zo speelden Shaun Toub en Navid Negahban in Homeland. De serie was eerder al te zien op de Israëlische televisie. Het is dan ook het enige land waar Apple TV+ de rechten van de productie niet bezit.

Apple is (natuurlijk) enthousiast over de serie. “Tehran maakt deel uit van verschillende internationale topseries van prijswinnende verhalenvertellers. Zo komen ook nog Ted Lasso van Jason Sudeikis en Bill Lawrence, Long Way Up van Ewan McGregor en Charley Boorman en Masters of the Sky van Steven Spielberg en Tom Hanks.”

Martin Scorsese

Eerder vandaag werd al bekend dat Apple een exclusieve first-look deal heeft gemaakt met Martin Scorsese. De beroemde regisseur maakt op dit moment de film Killers of the Flower Moon voor Apple TV+, maar gaat mogelijk ook in de toekomst verschillende producties voor Apple TV+ maken. De streamingdienst heeft een first-look deal met de Sikelia Productions Company, het productiebedrijf van Scorsese.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  tomc

  Israël? Is dat een land?

 • Profielfoto
  renato

  Deze komt sneller naar het platform dan bekend.

  Gelukkig.

 • Profielfoto
  ¿`„

  tomc op 12 augustus 2020 14:59
  Israël? Is dat een land?

  Beetje sneue reactie. Ongeachte wat je opvattingen t.a.v. Israel is, bedenk eens in welk land je liever je leven zou slijten, Iran ? of Israel?

  Ik zou in geen van beide willen leven maar als ik echt moest kiezen, dan verkies ik Israel boven Iran. En ja, Israel is een land. Dat jij het niet eens bent met Israel maakt het nog niet dat het geen land is. Zelfs als je vind dat het gestolen land is. En zelf daar is wel wat tegen in te brengen, ik zou zeg zeggen duik er maar’s in. Jouw persoonlijke opvattingen zijn hier niet bepalend.

  Alles heeft meerdere kanten van het verhaal. Het is geen zwart of wit, geen Ja of nee.

  Mijn opvatting is dat het hele middenoosten ziek is. Inclusief Israel. Al die volken hebben gewoon niet het talent om pragmatische te denken en vandaar uit naar vrede te werken. Allen gaan ze voor enkel het eigen belang. Maar of je het eens bent met Israel of niet, het is in elk geval een land met een democratisch steltsel, een onafhankelijke rechtspraak waar politiek leiders ter verantwoording geroepen kunnen worden en wat ook gebeurd. Probeer dat maar’s in een van de andere landen in de regio ! succes daarmee.

 • Profielfoto
  polansky

  tomc op 12 augustus 2020 14:59
  Israël? Is dat een land?

  Klinkt erg antisemitisch –  Of ben je gewoon erg dom!

 • Profielfoto
  Tekenen

  Apple TV+ . Ik raak altijd de weg kwijt in de UI

 • Profielfoto
  monty python

  Begint toch wel wat keuze te komen. Voor iemand met weinig tijd om tv te kijken vind ik het aanbod mooi groeien.