Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 12 augustus 2020

Nieuwe spionage-thriller Tehran binnenkort op Apple TV+

Apple TV+ liet eerder weten de rechten binnengehaald te hebben van de thriller-serie Tehran. Deze komt sneller naar het platform dan gedacht.

Apple voegt steeds meer series en films toe aan Apple TV+. Deze week is Ted Lasso aan de beurt, maar dat betekent niet dat het bedrijf stil zit. Het komt ook relatief snel met de nieuwe spionage-serie Theran op de streamingdienst. Deze is vanaf 25 september te zien op de streamingdienst van het bedrijf. Vanaf die datum kun je de eerste drie afleveringen meteen kijken. Vervolgens komt er elke week een nieuwe aflevering op het platform. In totaal bestaat het eerste seizoen uit acht episodes.

Tehran op Apple TV+

In de serie volg je het verhaal van een agent van de Mossad, de geheime dienst van Israël. Zij gaat undercover in de Iraanse hoofdstad Tehran waarbij ze haar eigen leven op het spel zet.

Het is de eerste buitenlandse serie op Apple TV+. De productie komt uit Israël. De hoofdrol is voor de nog relatief onbekende Israëlische actrice Niv Sultan. Daarnaast komen er toch wat bekendere acteurs in. Zo speelden Shaun Toub en Navid Negahban in Homeland. De serie was eerder al te zien op de Israëlische televisie. Het is dan ook het enige land waar Apple TV+ de rechten van de productie niet bezit.

Apple is (natuurlijk) enthousiast over de serie. “Tehran maakt deel uit van verschillende internationale topseries van prijswinnende verhalenvertellers. Zo komen ook nog Ted Lasso van Jason Sudeikis en Bill Lawrence, Long Way Up van Ewan McGregor en Charley Boorman en Masters of the Sky van Steven Spielberg en Tom Hanks.”

Martin Scorsese

Eerder vandaag werd al bekend dat Apple een exclusieve first-look deal heeft gemaakt met Martin Scorsese. De beroemde regisseur maakt op dit moment de film Killers of the Flower Moon voor Apple TV+, maar gaat mogelijk ook in de toekomst verschillende producties voor Apple TV+ maken. De streamingdienst heeft een first-look deal met de Sikelia Productions Company, het productiebedrijf van Scorsese.

Reageer op artikel:
Nieuwe spionage-thriller Tehran binnenkort op Apple TV+
Sluiten