Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 20 augustus 2020

Nieuw BlackBerry-toestel met fysiek toetsenbord en 5G verschijnt in 2021

De iPhone heeft het door de jaren heen opgenomen tegen vele interessante concurrenten, maar er waren er weinig zo uniek als de BlackBerry. Met zijn fysieke toetsenbord en eigen berichtendienst waren de toestellen van dit Canadese merk razend populair. Toch raakte BlackBerry achterop en werd in 2016 besloten om de productie te stoppen. Toch is het merk nog niet dood.

Er verschijnen namelijk nog steeds BlackBerry-toestellen, maar dan gemaakt door andere fabrikanten. Dat gaat ook in 2021 weer gebeuren. Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf OnwardMobility heeft de merknaam overgenomen en kondigt op hun site aan dat er een nieuw toestel gaat verschijnen. Dit doen ze in samenwerking met BlackBerry zelf en met een dochterbedrijf van Foxconn: FIH Mobile.

Veiligheid, 5G en een fysiek toetsenbord

De CEO van BlackBerry, John Chen, laat in een persbericht weten dat het toestel voorzien zal zijn van 5G en het iconische fysieke toetsenbord. De nieuwe BlackBerry eigenaar OnwardMobility is een beveiligingsbedrijf, dus logischerwijze staat ook veiligheid hoog in het vaandel.

Aankondiging BlackBerry
De aankondiging van de nieuwe BlackBerry.

Het toestel is vooral bedoeld voor het bedrijfsleven. Volgens OnwardMobility zijn er namelijk veel professionals die behoefte hebben aan een veilig 5G apparaat. Het bedrijf belooft dat de nieuwe BlackBerry gebruik gaat maken van ‘end-to-end security’ en daardoor zeer veilig zal zijn. Verder wil het bedrijf weinig loslaten over de nieuwe BlackBerry.

BlackBerry komt terug

In het persbericht staat wel wanneer we het toestel kunnen verwachten. OnwardMobility heeft als doel om de nieuwe BlackBerry in de eerste helft van 2021 op de markt te brengen. Zowel in de Verenigde Staten, als ook hier bij ons in Europa.

OnwardMobility neemt dus officieel het stokje over van TCL. Dit is de Chinese elektronicafabrikant die in de afgelopen jaren toestellen verkocht onder de naam van BlackBerry. Dat heb ze twee keer gedaan, namelijk met TCL 10L en de 10 Pro. Twee relatief goedkope smartphones die niet in Nederland verkocht werden.

Reageer op artikel:
Nieuw BlackBerry-toestel met fysiek toetsenbord en 5G verschijnt in 2021
Sluiten