Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 19 augustus 2020

Netflix test nieuwe manier om films en series te ontdekken

Op Netflix staan zoveel films en series dat je soms niet weet wat je moet kijken. Daar gaat de streamingdienst je nu mee helpen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel Netflix. Het is een handige dienst omdat je zeer veel content kunt kijken wanneer je maar wil. Toch kan al die content overweldigend zijn en heb je wellicht keuzestress over wat het volgende programma is wat je wil zien. Daarvoor heeft de streamingdienst nu een oplossing bedacht.

Willekeurige series en films afspelen op Netflix

Netflix komt met een speciale “Shuffle Play Button”. Die knop werkt eigenlijk precies hetzelfde zoals je de functie kent uit programma’s als Spotify. Het speelt willekeurig een serie af. Eigenlijk kun je het vergelijken met een Rad van Fortuin, want je weet totaal niet wat je gaat kijken. Prima dus als je een avond besluiteloos bent.

Op dit moment is Netflix de nieuwe genoemde functie aan het testen. Daar blijft het niet bij. “Het doel is dat we het voor gebruikers makkelijker maken om iets te vinden om te kijken,” laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan Variety. “De hoop is dat we deze functie ook echt kunnen toepassen.” Het bedrijf wil dus graag dat deze functie wordt toegevoegd.

Content die op jou is afgestemd

‘Shuffle Play’ zorgt er niet voor dat je alles te zien krijgt. De films en series die worden afgespeeld zijn afgestemd op jouw watchlist en jouw bekeken programma’s. Je komt dus series tegen die veel overeenkomsten hebben met jouw smaak.

Ben je een van de gelukkigen die gebruik kan maken van de nieuwe Netflix-functies? Dan zal je ‘Shuffle Play’ zien op drie mogelijke posities. Het verschijnt onder de profielrij in het startscherm, in het ‘billboardscherm’ of in het tv-menu.

De functie is overigens niet nieuw. Netflix testte al iets gelijks in 2019. Toen konden sommige Android-gebruikers een optie gebruiken om een willekeurige aflevering te kijken van een bepaalde serie. Mocht je een soort zelfde functie willen gebruiken, dan kun je ook kiezen om te Netflix rouletten. Deze functie is extern en dus niet ingebouwd.

Reageer op artikel:
Netflix test nieuwe manier om films en series te ontdekken
Sluiten