OWC brengt eigen wielen voor Mac Pro uit: vier keer goedkoper

Door: Raymon Mens - 4 reacties
OWC Mac Pro wielen
(Afbeelding: Other World Computing)

Heb je de Mac Pro van je dromen samengesteld, maar is je budget net niet ruim genoeg voor een setje wielen? Het kan zomaar voorkomen gezien de wieltjes voor Apple’s meest krachtige Mac maar liefst € 849,- kosten. Er is nu een verrassend voordelig alternatief.

Je kunt natuurlijk altijd het skateboard van een neefje lenen, maar misschien is de Rover Pro kit van OWC interessanter. Ja, de fabrikant die veel Mac-accessores maakt, heeft ook een eigen setje wielen voor de Mac Pro uitgebracht. Ze zijn maar liefst vier keer goedkoper.

In tegenstelling tot Apple’s wielen waarbij je met een sleutel aan de slag moet om de poten van je Mac Pro te verwijderen, worden de zwenkwielen van OWC er rechtstreeks op geïnstalleerd. Het mechanisme wordt deels achter de bestaande pootjes bevestigd, waarna de wielen er simpelweg op te draaien zijn. De ingreep (als je het al zo kunt noemen) duurt volgens de fabrikant slechts twee minuten.

De wielen van OWC zijn net als die van Apple gemaakt van roestvrij staal. Door de siliconen basis absorberen ze ook trillingen als en als bonus worden zelfs kleine houdertjes meegeleverd om te voorkomen dat de Mac Pro uit zichzelf rond gaat rijden.

Dat alles voor € 199,- in de pre-order (later € 249,-), verzending inbegrepen. Je zou bijna de Mac Pro willen kopen die erbij hoort.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Odie

  Maar om nou te zeggen “dát ziet er fraai uit!”…. Meh.

  Waarom zo’n raar opklik mechanisme, waarom niet de originele voetjes verwijderen? Het kan wel kennelijk.

   

   

 • Profielfoto
  iDeMi

  Marketing of niet, het slaat gewoon nergens op wat Apple doet met die wieltjes.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als Apple geen 849 had gevraagd voor dat setje wielen, had niemand ooit maar vaag overwogen om 250 euro voor een paar wieltjes uit te geven. Nu klinkt dat opeens bijzonder goedkoop.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Odie op 6 augustus 2020 23:19
  Maar om nou te zeggen “dát ziet er fraai uit!”…. Meh.

  Waarom zo’n raar opklik mechanisme, waarom niet de originele voetjes verwijderen? Het kan wel kennelijk.

  Mee eens.

   

  Ziet eruit als enkelbandjes, voor de thuisblijfcrimineel.