Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 4 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Leonardo DiCaprio tekent speciale first-look deal met Apple TV+

Apple TV+ strikt de laatste tijd verschillende grote namen. Nu heeft het opnieuw een grote vis binnengehaald: Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio staat niet alleen voor de camera. Ook daarachter is hij flink bezig met zijn eigen productiemaatschappij Appian Way Prods. Dat doet hij overigens samen met Jennifer Davisson. De twee hebben nu een overeenkomst met Apple TV+-gesloten. Apple krijgt een zogenaamde first-look optie, meldt Deadline. Dat betekent dat wanneer Appian Way Prods een idee voor een film, documentaire of serie heeft, Apple TV+ het eerste recht heeft om de productie aan te kopen.

Leonardo DiCaprio en Apple TV+ werken al langer samen

Overigens zijn de twee geen onbekenden voor elkaar. Appian Way Prods maakt al verschillende producties voor Apple TV+. De bekendste is misschien wel Killers of the Flower Moon. Het moet de grote hit worden op de streamingdienst. De film wordt geregisseerd door Martin Scorsese en er zijn rollen voor Robert De Niro en Leonardo DiCaprio zelf. Ook is het bedrijf bezig met de serie Shining Girls voor het platform. In het thriller-drama heeft Elisabeth Moss de hoofdrol.

Meerdere first-look deals

Dit soort deals, zoals met Leonardo DiCaprio, zijn niet nieuw voor Apple. Het heeft met verschillende productiemaatschappijen eenzelfde soort overeenkomst gesloten. Zo maakte het een paar weken geleden bekend dat het een first-look deal heeft gesloten met de productiemaatschappij van Idris Elba. Ook wist het zulke deals te sluiten met de bekende producent Ridley Scott en studio’s voor kindertelevisie als Sesame Workshop en Peanuts. Met de laatstgenoemde maatschappij wist Apple TV+ een Daytime Emmy Award te winnen.

Met de deals toont Apple aan dat het nog verder wil gaan groeien met Apple TV+. Een goed meetmoment is in november als veel gratis abonnementen die leden kregen bij aankoop van bepaalde Apple-producten aflopen. Dan zullen mensen die lid willen blijven 4,99 euro per maand moeten betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio tekent speciale first-look deal met Apple TV+
Sluiten