Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 3 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

iPod touch prototype met glimmende Mac Pro afwerking ziet online het daglicht

We gaan op deze maandagochtend even terug in de tijd. Twittergebruiker DongleBookPro deelde dit weekend namelijk een wel heel bijzondere foto. Maak kennis met het prototype van de eerste generatie iPod touch.

Het prototype zag nog nooit eerder het daglicht en kent een opvallende ontwerpkeuze. Apple heeft ervoor destijds voor gekozen om het iPod touch prototype te voorzien van een glimmende zwarte afwerking. Iets dat we inmiddels kennen van de Mac Pro die in 2013 het daglicht zag.

iPod touch prototype met Mac Pro afwerking

Apple heeft er uiteindelijk niet voor gekozen, maar de iPod touch had in 2007 als eerste apparaat een glimmende zwarte afwerking kunnen hebben. Uiteindelijk is het de Mac Pro uit 2013 die er vandoor ging met de titel. Maar dat maakt de gedeelde foto van het prototype dus niet minder interessant.

Op de achterkant van de iPod touch is geen Apple-logo te vinden. Wel heeft het, met uitsnede van plastic in het bovenhoekje, een zelfde ontwerp als het definitieve product. Iets dat door de vergrendelknop en de 30-pin connector ook duidelijk te zien is. Het enige verschil is dus echt de glimmende afwerking. De eerste generatie iPod touch werd uiteindelijk voorzien van een spiegelende achterkant, zoals eerder al bij andere iPod-modellen te zien was.

https://twitter.com/DongleBookPro/status/1289710804338647040?s=20

Geen succes

Het is overigens nog maar de vraag of de glimmende zwarte achterkant een succes zou zijn geworden. Apple heeft het ontwerp namelijk vaker geprobeerd door te voeren. Zo was de afwerking te vinden bij de iPhone 3G, de iPhone 7 en de Apple Watch. Vooral bij de iPhone 7 werden gebruikers, die voor de Jet Black optie kozen, geadviseerd om een hoesje om de smartphone te doen. De achterkant was namelijk nogal gevoelig voor krassen.

Ook bij de andere producten leek het geen succes te zijn. Apple verkoopt anno 2020 alleen nog maar de Apple Watch zo’n afwerking. Het gaat dan om de Space Black variant van het slimme horloge.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod touch prototype met glimmende Mac Pro afwerking ziet online het daglicht
Sluiten