Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 augustus 2020

iPhone 2G-prototypes duiken op: een prachtige terugblik op het verleden

Op Twitter zijn we dit weekend een wel heel bijzondere tweet tegengekomen. Een twitteraar heeft namelijk foto’s gedeeld van verschillende iPhone 2G-modellen, maar dan als prototypes. De bron meldt dat de smartphones waren voorzien van functies die destijds het daglicht niet gezien hebben.

De twitteraar, Dongle op Twitter, heeft in één tweet drie foto’s gedeeld. Niet alleen krijgen we het design van de oude prototypes van de iPhone 2G te zien, ook kunnen we een blik werpen op interne software waarmee allerlei tests gedaan worden. In principe zijn de designs voor de drie modellen hetzelfde, maar er zijn wel kleine verschillen zichtbaar. Zo lijken de muteknoppen iets af te wijken op de smartphones. Boven die knop zit overigens een notificatiebel, als coole, nieuwe toevoeging. Die zie je hieronder op de tweede foto staan, waar je de iPhones vanaf de zijkant kunt bekijken.

Prototypes iPhone 2G te zien op foto’s

Verder is het opvallend dat de bekende, zwarte balk onderin een designkeuze was die Apple heel snel doorvoerde en ook lang aangehouden heeft. De iPhone 2G heeft een scherm van 3,5 inch, met een resolutie van 320 bij 480 en een pixeldichtheid van 163 pixels per inch. Er is ondersteuning voor 2G, WiFi (802.11b.g) en Bluetooth 2.0. Verder zit er achterop een 2-megapixelcamera. Onder de motorkap zit een op ARM gebaseerde Samsung 1176JZ(F)-S-processor, evenals de grafische processor PowerVR MBX Lite.

Daarnaast beschikt de iPhone 2G over een accu met een vermogen van 1400 mAh, 128 MB aan werkgeheugen en 4 of 8 GB aan interne opslagruimte. Deze iPhone werd in 2007 uitgebracht en kostte toen ongeveer 500 dollar. Later werd de prijs naar beneden gehaald en ging er nog 100 dollar van af. De smartphones werd destijds uitgebracht in vier verschillende landen, maar werd toen alsnog zo’n zes miljoen keer verkocht.

Reageer op artikel:
iPhone 2G-prototypes duiken op: een prachtige terugblik op het verleden
Sluiten