Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 26 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Gelekt iPhone 12-screenshot onthult 120Hz-scherm, camerafuncties en meer

Er zijn screenshots gelekt waarop een aantal functies van de aankomende iPhone 12 Pro Max te zien zijn. Zo moet het toestel ondersteuning krijgen voor een verversingssnelheid van 120 Hz en gaat er een adaptieve framerate komen, waarmee bijvoorbeeld batterijgebruik beperkt kan worden.

De screenshots zijn gedeeld door Jon Prosser, die in het verleden het vaker bij het juiste eind had aangaande Apple-geruchten. De screenshots zijn vermoedelijk gemaakt op een production validation (PVT) prototype van de iPhone 12 Pro Max, met een scherm van 6,7 inch. We zien het instellingenscherm met daarin twee nieuwe toggles, genaamd Enable High Refresh Rate en Enable Adaptive Refresh Rate. Met de eerste knop zet je de 120Hz-stand aan en met de tweede toggle laat je de iPhone automatisch wisselen. Zo kan er teruggeschakeld worden naar 60 Hz wanneer een app geen 120 Hz ondersteunt.

iPhone 12 Pro Max met 120Hz-scherm

Een hogere aantal hertz op het scherm staat voor een hogere verversingssnelheid voor het aantal beeldjes per seconde. Hoe hoger het aantal, hoe vloeiender het beeld lijkt en hoe minder schokken je tegenkomt (ervan uitgaande dat de processor en het werkgeheugen ook meewerken, dan).

Verder zijn er screenshots gedeeld van de camerasectie van de iPhone 12 Pro Max. Zo is er nu bijvoorbeeld een toggle waarmee je autofocus en objectherkenning kunt aanzetten die gebruikmaakt van LiDAR-technologie (net zoals in de iPad Pro). Ook is er een avondmodus voor foto’s gespot. Verder lijkt het erop dat de Pro Max video’s kan schieten in 4K op 120 en 240 frames per seconde (fps). Ook zijn er verwijzingen gevonden naar zaken als “Enhanced Night Mode” en “Advanced Noise Reduction”.

Iets wat je altijd moet onthouden is dat functies op een PVT-model nog geschrapt of aangepast kunnen worden. Bovendien kun je geruchten altijd het beste met een korreltje zout nemen.

Ook heeft EverythingApplePro nog nieuws over de inkeping in het scherm. Het lijkt erop dat de notch van de iPhone 12 Pro Max even groot is als op de iPhone 11 Pro Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gelekt iPhone 12-screenshot onthult 120Hz-scherm, camerafuncties en meer
Sluiten