‘iPhone 12 serie waarschijnlijk toch niet voorzien van schermen met 120Hz’

Door: Mark Hofman - 5 reacties
iphone accu
(Afbeelding: Pexels)

Apple komt volgende maand, waarschijnlijk, met de gloednieuwe iPhone 12 serie. Ondanks het feit dat het bedrijf uit Cupertino liet weten dat ze dit jaar iets later komen, is de kans aanwezig dat ze wel volgende maand aangekondigd worden. Alleen er is één functionaliteit die verwacht wordt, maar volgende maand waarschijnlijk niet het daglicht ziet.

In de wandelgangen is de nieuwe iPhone 12 serie al flink besproken. Geruchten en lekken zorgen ervoor dat we een redelijk beeld hebben van de smartphones. Al is niet alles waar. Zo komt vandaag het nieuws naar buiten dat de beeldschermen minder indrukwekkend zijn dan we in eerste instantie dachten.

iPhone 12 zonder 120Hz

Door geruchten en lekken konden we ons opmaken voor de eerste iPhone-modellen met een hogere verversingssnelheid. Apple zou de iPhone 12 serie voorzien van een 120Hz scherm, zoals bedrijven als Samsung dat eerder ook al deden. Een toffe functionaliteit die zonder twijfel meer dan welkom zou zijn.

Alleen volgens Ross Young moeten we er niet teveel op hopen. De DSCC analist laat op Twitter weten dat een verversingssnelheid van 120Hz simpelweg niet in de iPhone 12 serie zit. Dat maakt Young op uit gelekte beelden van het beeldscherm. Volgens de analist ontbreken essentiële componenten om de functionaliteit aan te kunnen bieden.

Ross Young baseert zijn uitspraak op de onderstaande foto:

Wat weten we?

Zoals gezegd wordt er al maanden gesproken over de iPhone 12 serie. Het bedrijf uit Cupertino voorziet de telefoon, volgens geruchten, bijvoorbeeld van een kleinere batterij. Ook kunnen we dit jaar vier verschillende varianten verwachten, waaronder twee varianten met 5G-ondersteuning. De smartphones worden wel iets duurder dan de vorige modellen en zijn, waarschijnlijk, niet meer voorzien van een oplader en EarPods in de doos.

Een tijd geleden liet Apple zelf weten dat we de smartphones later kunnen verwachten dan normaal gesproken. Wil je daar meer over weten? Lees dan zeker even dit artikel!

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Ik vind de iPhone 12 maar een halfslachtig model, wat de iPhone 3/4/5/6/7/X ook waren. Alleen nieuw design. Erg voorspelbaar!

 • Profielfoto
  tomc

  Als ik van mijn iPad Pro naar mijn iPhone switch dan merk je wel het verschil. 120hz is echt bevredigend. Zeker als professioneel illustrator. Aan de andere kant kan je je wel afvragen wat de meerwaarde is van een 120hz scherm op een smartphone. Dat is een beetje zoals een 4K scherm in een smartphone proppen. Leuk voor de cijfertjes en spec nerds maar als gebruik merk je het amper. Er is bovendien ook geen enkele streamingdienst/videoservice die 120hz content aanbiedt.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Lijkt me een aardige fail wanneer dit waar is. Ik wacht het rustig af en denk dat die 120Hz wel goed komt! Vind het hele geruchten gedoe echt heel vermoeiend. Vooral de geruchten die er nu al zijn over de iPhone 13… lijkt me allemaal iets te ver weg.

 • Profielfoto
  Tjaa

  mmww op 7 augustus 2020 12:43
  Ik vind de iPhone 12 maar een halfslachtig model, wat de iPhone 3/4/5/6/7/X ook waren. Alleen nieuw design. Erg voorspelbaar!

  De 3G, 3GS, 4S, 5S, 6S, en 8, XR waren dus geen halfslachtig model? Gast, WTF!

 • Profielfoto
  pruus

  Tjonge tjonge, verwacht je nou echt 120 hertz? Het is geen game toestel. Wat willen we allemaal met een telefoon doen? Nog snellere, nog veel sneller, ander randje, omdat het anders lijkt alsof je een oud model hebt. Gaat lekker zo. Kopen…kopen….ik sla een over.