iPhone 12 (Pro) wordt mogelijk in twee delen gelanceerd

Door: Jeroen Kraak - 10 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Apple liet vorige week weten dat de iPhone 12 een paar weken later dan normaal wordt gelanceerd. Dat gaat mogelijk in twee delen gebeuren.

De coronacrisis heeft op veel bedrijven impact. Ook Apple komt er niet onderuit. Doordat in China fabrieken dicht zijn gegaan tijdens de crisis is er vertraging gekomen in het productieproces van de telefoon. Hierdoor loopt het aantal iPhones dat voor de lancering gereed moet zijn achter op de planning.

De iPhone 12 komt later dan normaal

Apple liet eerder al weten dat de iPhone 12 een paar weken later dan normaal uit zal komen. Normaal is dat in september, maar dat wordt nu waarschijnlijk in oktober. Het is dan ook de vraag of alle modellen tegelijk verkrijgbaar zijn. Het normaal goed ingelichte DigiTimes suggereert dat de nieuwe telefoon dan ook in twee delen zal worden uitgebracht.

“Apple lanceert haar 5G-telefoons in twee delen, met als eerste de twee 6,1-inch modellen, gevolgd door het 6,1-inch en 5,4-inch model. De producenten van moederborden zijn recent begonnen met het verzenden van de onderdelen. Voor de laatste zal dat gebeurden rond eind augustus.” Volgens de bronnen is dit twee tot vier weken later dan dat normaal het geval is.

De ‘gewone’ iPhone 12 komt in zowel een 5,4-inch als een 6,1-inch uitvoering op de markt, waarbij de kleinere dus mogelijk later komen. De iPhone 12 Pro komt in een 6,1-inch en een 6,7-inch uitvoering, waarbij voor de grotere hetzelfde mogelijk geldt als het kleinere gewone model.

Genoeg geruchten rond de nieuwe smartphone

Hoewel de specificaties van de twee telefoons nog niet helemaal duidelijk zijn, gaan er genoeg gerucht rond. Zo zullen alle iPhone 12-modellen 5G-proof zijn en worden alle toestellen mogelijk zonder EarPods en oplader geleverd. Wat daar uiteindelijk van waar is weten we dus pas vermoedelijk in september of oktober als de iPhone 12 wordt onthuld.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  PVDK

  Waarom noemt iedereen het de iPhone 12 terwijl we weten dat dit de 11s wordt?

 • Profielfoto
  janbertwedman

  Hoe weet je dat?

 • Profielfoto
  Night

  Ik denk dat PVDK zich een jaartje vergist:
  https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-se-2020-iphone-12-later/

 • Profielfoto
  PVDK

  janbertwedman op 3 augustus 2020 17:15
  Hoe weet je dat?

  Omdat Apple echt niet af gaat wijken van de S versie. Een compleet nieuw ontwerp hoeven we ook niet te verwachten want de rek is er wat dat betreft wel uit. Echt elke telefoon ziet het zelfde eruit. Als deze nu de 12 gaat heten dan komt er geen S versie meer.

  De 7 heeft geen S versie gekregen omdat de X uitkwam met een volledig oled-scherm. De X is gewoon de 10 en na de 10 kwam de 10s (Xs). Toen de 11 dus het zou een vreemde zet zijn om de s versie te laten vallen

 • Profielfoto
  PVDK

  Night op 3 augustus 2020 18:35
  Ik denk dat PVDK zich een jaartje vergist:
  https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-se-2020-iphone-12-later/

  Nee, ik heb iPhone van het eerste uur:) Waarom de S versie miste heb ik hier boven uitgelegd. Ik denk echt dat het de 11s gaat heten, zo niet, dan ben ik benieuwd wat er na de 12 gaat komen volgend jaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  PVDK op 3 augustus 2020 21:46
  …Een compleet nieuw ontwerp hoeven we ook niet te verwachten want de rek is er wat dat betreft wel uit. Echt elke telefoon ziet het zelfde eruit….

  Nou, eh… er zit nog een aardig dikke zwarte balk bovenin dat scherm dat Apple best een keer mag wegwerken. En dat zooitje los neergekwakte camera’s op de achterzijde kan ook nog wel wat creatiever geïmplementeerd worden. Om maar even twee voorbeelden te noemen.

  Er zit best nog wat rek in de mogelijkheden om met een nieuw ontwerp te komen. En alleen daarom al zou een 12 meet gerechtvaardigd zijn dan een 11s, omdat we in dat laatste geval weer een jaar met hetzelfde outdated ontwerp vooruit zouden moeten.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  … Maar ik voorspel bij deze dat dat allemaal niet gaat gebeuren en dat het ontwerp voorlopig lekker blijft wat het is. .;)

 • Profielfoto
  macqintosh

  PVDK op 3 augustus 2020 21:46

  janbertwedman op 3 augustus 2020 17:15
  Hoe weet je dat?

  Omdat Apple echt niet af gaat wijken van de S versie. Een compleet nieuw ontwerp hoeven we ook niet te verwachten want de rek is er wat dat betreft wel uit. Echt elke telefoon ziet het zelfde eruit. Als deze nu de 12 gaat heten dan komt er geen S versie meer.

  De 7 heeft geen S versie gekregen omdat de X uitkwam met een volledig oled-scherm. De X is gewoon de 10 en na de 10 kwam de 10s (Xs). Toen de 11 dus het zou een vreemde zet zijn om de s versie te laten vallen

  Je vergeet de 8, die had ook geen S versie, de nummering van de iPhone is zo grillig als wat dus iPhone 12 zou zo maar kunnen. En daarbij lekker boeiend hoe ze dat ding noemen, misschien gaat ie wel iPhone C(orona) heten.

 • Profielfoto
  csteelooper

  macqintosh op 4 augustus 2020 10:18

  Je vergeet de 8 (…)

  En de iPhone 7. De iPhone 6S was de laatste iPhone #S die er is geweest voor de iPhone 10S.

  De volgorde was: iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 6, 6S, 7, 8, 10, 10S. Daarna kwam de 11. Maar de 7 én de 8 hebben dus nooit een S-upgrade gehad. Daarnaast kan het zomaar eens zo zijn dat Apple überhaupt de nummering los gaat laten. Dus gewoon iPhone en iPhone Pro, net als in de andere productlijnen. We zullen moeten afwachten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De nummering van de iPhone is helemaal niet grillig. Enige afwijking was toen Apple van de iPhone 7 ineens overging naar de iPhone X (10), waarbij de 7s, de 9 en de 9s werden overgeslagen. Wél was er toen als instapmodel de iPhone 8. Daarna ging Apple weer keurig door in het normale ritme: Xs, 11, dus ik zie ook geen reden waarom de iPhone niét gewoon 11s zou heten.

  En eh…die kop ‘veel geruchten over nieuwe smartphone..’ Sinds wanneer noemen jullie de iPhone hier smartphone? De iPhone is gewoon DE iPhone. De enige echte ?