Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 31 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 12 komt ook in een donkerblauwe uitvoering’

Er is weer nieuws opgedoken over de iPhone 12. Zo lijkt er meer bekend over de hoeveelheid iPhones en de kleur van het toestel.

Er gaan allerlei geruchten over de iPhone 12. Natuurlijk zijn er elk jaar wel nieuwtjes als er een nieuwe iPhone uitkomt, maar nu gaat het vooral over wanneer de telefoon uitkomt. Er weer wat meer duidelijk te worden.

Minder iPhones van vorig jaar

Zo lijken er in de tweede helft van dit jaar 63 tot 68 miljoen exemplaren van de iPhone 12 worden verscheept, aldus een berekening van Digitimes. Dit zijn er vijf miljoen minder dan vorig jaar het geval was. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk het coronavirus. Hierdoor loopt Apple achter op schema op het produceren van de nieuwe smartphones. Volgens het medium is dit vier tot zes weken, waardoor ook de lancering vermoedelijk later is. Eerder liet Apple zelf al weten dat de lancering naar verwachting wat wordt uitgesteld.

iPhone 12 in het blauw

Een ander gerucht dat al langer de ronde gaat is dat de iPhone 12 ook in een blauwe editie uitkomt en hiermee de groene gaat vervangen. Dat lijkt het recente nieuws dus te bevestigen. “Naast het toevoegen van de donkerblauwe kleur, brengt Apple ook een aantal andere upgrades naar de nieuwe iPhones, waaronder cameramodules, beeldschermen en communicatiemodulen.” In januari meldde Max Weinbach al dat er een blauwe iPhone komt. Net zoals vorige keren lijkt hij het dus bij het juiste eind te hebben. Eerder gingen er ook geruchten dat de iPhone 12 zelfs in lichtblauw, violet en lichtoranje uit zal komen. Die lijken nu niet bevestigd te worden.

Over andere onderdelen gaan nog steeds veel verhalen. Zo is het onbekend wat voor een scherm het toestel krijgt. Zo zou het toestel eerst geen 120Hz scherm krijgen, maar nu weer wel. Ook is de prijs van de telefoon een groot vraagteken. Zo is de verwachting dat de 12-serie duurder is dan haar voorganger. Bovendien is er een grote mogelijkheid dat er zowel geen oplader als earpods in de verpakking zullen zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 komt ook in een donkerblauwe uitvoering’
Sluiten