iPhone 12-dummy toont ontwerp: smartphone lijkt op de iPhone 4

Door: Wesley Akkerman - 5 reacties
iPhone 12 dummy
(Afbeelding: Shai Mizrachi)

Er zijn afbeeldingen verschenen waarop we te zien krijgen van hoe de aankomende iPhone 12 oogt. Het gaat om de verschillende modellen waar we al veel over gehoord hebben. Die modellen beschikken over schermen van 5,4, 6,1 en 6,7 inch. De afbeeldingen zijn afkomstig van een hoesjesfabrikant.

Uit de dummy’s op de afbeeldingen is op te maken dat de iPhone 12-lijn een plat design krijgt. Daardoor hebben de nieuwe toestellen straks dus mogelijk iets weg van het design van de iPhone 4. Ieder jaar rond dezelfde tijd verschijnen er afbeeldingen met daarop dummy’s van verschillende iPhones die later dat jaar verschijnen. In dit geval gaat het dus om de 12- en 12 Pro-lijnen, die waarschijnlijk in oktober arriveren. Hoesjesmakers maken de dummy’s om te checken of hun hoesjes al passen. Ze maken die dummy’s op basis van gegevens die op dat moment al beschikbaar zijn.

iPhone 12 dummy's
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Shai Mizrachi)

iPhone 12 lijkt op iPhone 4

Het is goed om te weten dat dergelijke proefapparaten echt niet voorzien zijn allerlei designelementen die Apple voor ogen heeft. Dat kan ook niet, aangezien het bedrijf de iPhone 12 (Pro) nog helemaal niet aangekondigd heeft. Zaken als de kleinere notch zien we hier dus niet terug. Maar dat is niet erg, aangezien zo’n kleine inkeping geen effect heeft (of hoeft te hebben) op het design van een telefoonhoesje.

Datzelfde geldt in dit geval ook voor de cameratechnologie. De verwachting is dat Apple hetzelfde vierkant aanhoudt en alleen de sensoren vervangt. De hoesjes hoeven dus met weinig dingen rekening te houden, aangezien Apple dus dit jaar voornamelijk veel interne dingen verandert. Mocht je dus benieuwd zijn naar hoe de iPhone 12 er eind dit jaar ongeveer uitziet, dan kun je de modellen met verschillende schermformaten op de foto’s bekijken. Houd er dus wel rekening mee dat er designelementen kunnen veranderen. Maar qua afmetingen en omhulsel zou dit het toch wel moeten (of kunnen) zijn.

iPhone 12 dummy's
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Shai Mizrachi)

9to5Mac

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Zolang hij een flink stuk kleiner is ga ik hem sowieso kopen. Het liefst had ik een 3GS met huidige (of toekomstige) hardware. Man dat waren nog eens tijden, perfect in de hand en in de broekzak. F* grote schermen, koop een iPad mini dan.

 • Profielfoto
  SvS

  Voor mij graag remake van 5s, mag groter, maar wel kleiner dan XR&11.

 • Profielfoto
  Renée Gallé

  doe mij de oude SE maar, dan kan ik eindelijk een nieuwe kopen…

 • Profielfoto
  Geo77

  ? Doe mij maar een remake van de 11 Pro Max, maar dan ietsje groter en een betere accu. Als je klein wilt neem dan lekker een Nokia 8210 ??

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit lijkt er niet erg op. Geen (volledig) rechtopstaande rand en zo te zien veel dikker dan de iPhone 11. Dit gaat ‘m niet worden. Volgens mij maakt Apple er wel wat mooiers van