Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 augustus 2020

iPhone 12-dummy toont ontwerp: smartphone lijkt op de iPhone 4

Er zijn afbeeldingen verschenen waarop we te zien krijgen van hoe de aankomende iPhone 12 oogt. Het gaat om de verschillende modellen waar we al veel over gehoord hebben. Die modellen beschikken over schermen van 5,4, 6,1 en 6,7 inch. De afbeeldingen zijn afkomstig van een hoesjesfabrikant.

Uit de dummy’s op de afbeeldingen is op te maken dat de iPhone 12-lijn een plat design krijgt. Daardoor hebben de nieuwe toestellen straks dus mogelijk iets weg van het design van de iPhone 4. Ieder jaar rond dezelfde tijd verschijnen er afbeeldingen met daarop dummy’s van verschillende iPhones die later dat jaar verschijnen. In dit geval gaat het dus om de 12- en 12 Pro-lijnen, die waarschijnlijk in oktober arriveren. Hoesjesmakers maken de dummy’s om te checken of hun hoesjes al passen. Ze maken die dummy’s op basis van gegevens die op dat moment al beschikbaar zijn.

iPhone 12 dummy's
Klik/tap voor groter.

iPhone 12 lijkt op iPhone 4

Het is goed om te weten dat dergelijke proefapparaten echt niet voorzien zijn allerlei designelementen die Apple voor ogen heeft. Dat kan ook niet, aangezien het bedrijf de iPhone 12 (Pro) nog helemaal niet aangekondigd heeft. Zaken als de kleinere notch zien we hier dus niet terug. Maar dat is niet erg, aangezien zo’n kleine inkeping geen effect heeft (of hoeft te hebben) op het design van een telefoonhoesje.

Datzelfde geldt in dit geval ook voor de cameratechnologie. De verwachting is dat Apple hetzelfde vierkant aanhoudt en alleen de sensoren vervangt. De hoesjes hoeven dus met weinig dingen rekening te houden, aangezien Apple dus dit jaar voornamelijk veel interne dingen verandert. Mocht je dus benieuwd zijn naar hoe de iPhone 12 er eind dit jaar ongeveer uitziet, dan kun je de modellen met verschillende schermformaten op de foto’s bekijken. Houd er dus wel rekening mee dat er designelementen kunnen veranderen. Maar qua afmetingen en omhulsel zou dit het toch wel moeten (of kunnen) zijn.

iPhone 12 dummy's
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iPhone 12-dummy toont ontwerp: smartphone lijkt op de iPhone 4
Sluiten