Nieuwe 10,8 inch iPad krijgt usb-c en Face ID, volgens gelekte schema’s

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
2020 iPad Pro nieuwe iMac ontwerp iOS 14
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Afgelopen weekend zijn er schema’s gelekt waarop we mogelijk een iPad met een scherm van 10,8 inch te zien krijgen. De tablet heeft een design dat vergelijkbaar is met een Pro-tablet van het bedrijf uit Cupertino. Zo zijn er dunne schermranden en komen we een usb-c-poort tegen aan de onderkant.

Ook schijnt de achtste generatie iPad een magnetisch oppervlak te hebben aan de zijkant, waar je de Apple Pencil aan kunt hangen. Verder is er een Smart Connector te zien op de achterkant, waardoor je dus ook verschillende accessoires kunt koppelen. Verder wordt er gesproken over ondersteuning voor Face ID. De nieuwe tablet van Apple is geen high-end model, aldus de bron, maar een goedkopere variant. Waarschijnlijk is dit de opvolger van het 10,2 inch model. Heel vreemd is dat niet, aangezien analist Ming-Chi Kuo eerder al dacht te weten dat Apple een nieuw 10,8 inch model zou uitbrengen in 2020.

iPad schema
Klik/tap voor groter. (Bron: 91Mobiles)

Nieuwe iPad met een 10,8″-scherm

Vorige week kwam in het nieuws dat Apple zou werken aan een nieuwe iPad Air, met ondersteuning voor Touch ID in de nieuwe powerknop aan de zijkant. Dat duurdere model zou niet beschikken over Face ID, aldus de geruchten. En nu zien we dus eigenlijk een omgekeerde situatie: een goedkoper model zonder Touch ID en met Face ID. Dat staat haaks op wat Apple tot nu toe heeft laten zien, dus dat is reden genoeg om sceptisch tegen de geruchten aan te kijken.

Apple heeft onlangs verschillende iPad-modellen aangemeld bij de Eurasian-database, waardoor we dus in elk geval weten dat er binnenkort nieuw varianten gepresenteerd worden. Dergelijke formulieren geven echter geen informatie prijs over de soort iPads die we kunnen verwachten, dus helaas weten we op dit moment ook niet meer dan dit. Het is dus nog even afwachten met wat Apple ons gaat laten zien, mogelijk dit jaar dus nog.

91Mobiles

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat idee van smart connectors blijft een ding.

  Elke update levert weer andere connectors, op andere plekken, waardoor je ook elke keer weer op zoek mag naar nieuwe accessoires daarvoor.

  De geschiedenis leert ons dat dit zelden een goed idee is (nou ja, wellicht alleen voor de fabrikant).

 • Profielfoto
  vishaakje

  KarelWillem op 31 augustus 2020 12:02
  …De geschiedenis leert ons dat dit zelden een goed idee is (nou ja, wellicht alleen voor de fabrikant)….

  Welke geschiedenis doel je op? Ik ben eigenlijk wel blij met de evolutie van connectoren. Van de platte prut stekker, naar keerbare (kleinere) lightning connectoren: super stap. Ik was altijd fan van de magnetische stekkers op de macbook pro’s, maar gewend aan USB-C en dat is juist ook heel fijn; als ik een keer met te weinig sap zit is er altijd wel een USB-C lader van iemand te vinden. USB-C op iPhones en iPads zou ik een super stap vinden; dan kan die grote doos met redundant kabeltjes zo de kliko in. Ik vermoedt dat iedereen zo’n lade/tas/doos heeft 100.000 ongebruikte kabeltjes met de label “je weet maar nooit”:-D

  Voor mijn gevoel was de enige ‘misser’ firewire. Daar heeft apple destijds flink op ingezet, maar lieten het ineens ook helemaal varen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De geschiedenis van de smart connectors.

  Dat is wat anders dan de stekkers die jij hierboven benoemt.