Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 31 augustus 2020

Nieuwe 10,8 inch iPad krijgt usb-c en Face ID, volgens gelekte schema’s

Afgelopen weekend zijn er schema’s gelekt waarop we mogelijk een iPad met een scherm van 10,8 inch te zien krijgen. De tablet heeft een design dat vergelijkbaar is met een Pro-tablet van het bedrijf uit Cupertino. Zo zijn er dunne schermranden en komen we een usb-c-poort tegen aan de onderkant.

Ook schijnt de achtste generatie iPad een magnetisch oppervlak te hebben aan de zijkant, waar je de Apple Pencil aan kunt hangen. Verder is er een Smart Connector te zien op de achterkant, waardoor je dus ook verschillende accessoires kunt koppelen. Verder wordt er gesproken over ondersteuning voor Face ID. De nieuwe tablet van Apple is geen high-end model, aldus de bron, maar een goedkopere variant. Waarschijnlijk is dit de opvolger van het 10,2 inch model. Heel vreemd is dat niet, aangezien analist Ming-Chi Kuo eerder al dacht te weten dat Apple een nieuw 10,8 inch model zou uitbrengen in 2020.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe iPad met een 10,8″-scherm

Vorige week kwam in het nieuws dat Apple zou werken aan een nieuwe iPad Air, met ondersteuning voor Touch ID in de nieuwe powerknop aan de zijkant. Dat duurdere model zou niet beschikken over Face ID, aldus de geruchten. En nu zien we dus eigenlijk een omgekeerde situatie: een goedkoper model zonder Touch ID en met Face ID. Dat staat haaks op wat Apple tot nu toe heeft laten zien, dus dat is reden genoeg om sceptisch tegen de geruchten aan te kijken.

Apple heeft onlangs verschillende iPad-modellen aangemeld bij de Eurasian-database, waardoor we dus in elk geval weten dat er binnenkort nieuw varianten gepresenteerd worden. Dergelijke formulieren geven echter geen informatie prijs over de soort iPads die we kunnen verwachten, dus helaas weten we op dit moment ook niet meer dan dit. Het is dus nog even afwachten met wat Apple ons gaat laten zien, mogelijk dit jaar dus nog.

Reageer op artikel:
Nieuwe 10,8 inch iPad krijgt usb-c en Face ID, volgens gelekte schema’s
Sluiten