Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 4 augustus 2020

iPad in 2020 nog steeds populair: meer dan 14 miljoen in het tweede kwartaal

Apple maakte vorige week de fiscale cijfers van het tweede kwartaal van het jaar bekend. Die cijfers toonde een recordomzet voor het bedrijf uit Cupertino en dat was mede te danken aan de verkoop van de iPad. Canalys duikt iets dieper in die cijfers.

Dankzij een nieuw onderzoek van het bedrijf wordt het duidelijk in hoeverre Apple voor ligt op de concurrentie. Dat doet Canalys onder andere door het aantal verscheepte iPads op een rijtje te zetten. Cijfers die Apple zelf niet bekendmaakte.

iPad in 2020 nog immens populair

Vorige week onthulde Apple dat de iPad verantwoordelijk was voor een groot deel van de omzet. Maar liefst 6.58 miljard dollar was in het tweede kwartaal (derde fiscale kwartaal) afkomstig uit de verkoop van tablets. Canalys analyseert die cijfers en schat om hoeveel daadwerkelijke modellen het gaat. Volgens het bedrijf gaat het om 14.2 miljoen verscheepte units.

Dankzij het goede kwartaal heeft Apple in de tabletmarkt een aandeel van 38%. Ondanks het feit dat het bedrijf uit Cupertino een ontzettend goed kwartaal achter de rug heeft, levert het op dat gebied wel in. Apple leverde 2% marktaandeel in met de iPad.

2020 iPad Pro nieuwe iMac ontwerp iOS 14
Klik/tap voor groter

Grotere groei voor concurrentie

Apple heeft dus een marktaandeel van 38% en levert 2% in. De gehele tabletmarkt groeit, tegenover dezelfde periode vorig jaar, met zo’n 26.1%. Samsung staat op de tweede plek in die markt met een aandeel van 18%. Huawei staat met 12% op de derde plek en Amazon op de vierde plek met 8%.

Ondanks het feit dat Apple met gemak nog steeds de grootste is, maakte de concurrentie een grotere groei mee. Het aantal verscheepte iPad-modellen groeide met 19.8%, waar Samsung een groei van 39.2% zag. Huawei groeide met 44.5% en Amazon zag een groei van 37.1%.

De meest recente tablet van Apple is de iPad Pro (2020). Benieuwd hoe goed die tablet is en wat wij er van vonden? Lees dan hier de review!

Reageer op artikel:
iPad in 2020 nog steeds populair: meer dan 14 miljoen in het tweede kwartaal
Sluiten