Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 augustus 2020

Nieuw in iOS 14: meer info en overzicht in de Weer-app

Het Nederlandse weer verrast altijd. Daarom is het goed dat Apple in het aankomende iOS 14 enkele verbeteringen doorvoert in zijn Weer-app. Helaas is de app nog steeds niet op de iPad beschikbaar, maar er zitten wel een aantal andere handige verbeteringen in.

Er zijn meer actuele waarschuwingen, een widget, je ziet meer informatie in één oogopslag en nog wat specifieke verbeteringen die nog niet in Nederland werken. Een overzicht.

Actuele waarschuwingen bovenaan

Wat meteen opvalt bij het openen van de Weer-app zijn de waarschuwingen voor gevaarlijke weersomstandigheden. Denk aan tornado’s, overstromingen, onweer of extreme hitte. Deze waarschuwingen werken in Europa, Japan, Australië en Noord-Amerika. Voor Europa komen ze van Eumetnet, een samenwerking tussen verschillende Europese weerdiensten.

Weer-app iOS 14
iOS 13 (links) en iOS 14 (rechts) – Klik/tap voor groter.

Meer informatie in één oogopslag

Verder biedt de Weer-app meer informatie in één oogopslag. Voor de actuele dag staat nu de minimale en maximale temperatuur aangegeven. Daarnaast wordt bij de voorspellingen ook getoond hoe groot de kans op regen per dag is.

Widget in drie formaten

De belangrijkste nieuwigheid met betrekking tot de Weer-app in iOS 14 is ongetwijfeld de widget. Die kun je op het startscherm van de iPhone plaatsen voor een snelle blik op het weer. De widget is er in drie formaten.

Je kunt de stad kiezen die in de widget verschijnt. Het hoeft niet noodzakelijkerwijs de stad te zijn waar je op dat moment bent, maar je GPS-locatie volgen is standaard. De widget waarschuwt ook wanneer het de volgende dag veel warmer, kouder of natter wordt.

ios 14 weer
Klik/tap voor groter.

Alleen in de VS: regengrafiek en luchtkwaliteit

Op iOS 14 geeft de Weer-app alleen voor Amerikaanse steden een grafiek weer met de intensiteit van regen of sneeuw voor het komende uur. Ook is de luchtkwaliteit zichtbaar. Helaas werkt dit nog niet in Europa. Europeanen kunnen de data wel bekijken, zoek gewoon een Amerikaanse stad waar het regent in de Weer-app op.

ios 14 weer
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 14

iOS 14 werd tijdens WWDC 2020 aangekondigd en bevat naast deze nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen. In ons dossier “Nieuw in iOS 14” laten we je uitgebreid kennismaken met alle nieuwe functies. De definitieve versie van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad (iPadOS 14) verschijnt in september. Inmiddels is er ook een publieke bèta beschikbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 14: meer info en overzicht in de Weer-app
Sluiten