Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 augustus 2020

iOS 14 bèta 5: AirPods-ergernissen opgelost, kleine vernieuwingen

Apple heeft de vijfde bèta van iOS 14 uitgebracht. Er is ook een nieuwe testversie van tvOS 14 en watchOS 7. Momenteel is de bèta alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar een versie voor testers van de publieke versie volgt waarschijnlijk woensdagavond.

In bèta 5 zitten maar weinig grote vernieuwingen. Wel is een probleem met de AirPods opgelost. In iOS 14 bèta 4 zat een vervelend probleem waardoor het niet mogelijk was om en foto te maken bij het beluisteren van audio via AirPods.

Grotere widget voor Apple News

Op de iPhone krijgt de Apple News-widget een nieuw groter formaat, dat niet beschikbaar is voor ontwikkelaars. Deze widget is zo groot dat hij niet op het startscherm kan worden geplaatst, alleen op de widgets-pagina. Je vraagt ​​je af wat het nut van zoiets is, zeker gezien er niet meer nieuws in past.

iOS 14 beta 5 news widget 001
Klik/tap voor groter.

Selectiewielen een beetje terug

Met deze bèta keert Apple een beetje terug naar de eerder verdwenen selectiewielen voor uren en minuten. Het bekende wiel is nog steeds verdwenen, maar beta 5 biedt nu wel een kleine animatie als met je vingers over cijfers rolt.

iOS 14 beta 5 selectiewielen 001
Klik/tap voor groter.

Verborgen fotoalbums ook echt verborgen

Het is al een tijdje mogelijk om foto’s te verbergen. Ze komen dan in een verborgen album op iOS. Dat album verschijnt niet wanneer je de Foto’s-app opent, maar alleen onderaan bij ‘Andere albums’ (links) en bij het selecteren van een foto in een andere app. In iOS 14 bèta 5 is een nieuwe optie toegevoegd aan de instellingen voor de Foto’s-app (midden). Je kunt het album daarmee ook volledig verbergen in de lijst (rechts).

iOS 14 beta 5 verborgen album
Klik/tap voor groter.

En verder…

  • Ook widgets moeten nu vragen om je locatie te gebruiken. Voorheen konden ze dat standaard.
  • Wanneer de Opdrachten-app crasht, toont deze nu ook waarom. Voorheen bevroor de app gewoon.
  • Het maken van foto’s is weer mogelijk wanneer AirPods verbonden zijn. Voorheen bleef de Camera-app steeds tussen twee modi schakelen. Dat is nu opgelost.
iOS 14 beta 4 camera-problemen
Dit probleem is nu opgelost – Klik/tap voor groter.

Meer iOS 14

iOS 14 werd tijdens WWDC 2020 aangekondigd en bevat naast deze nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen. In ons dossier “Nieuw in iOS 14” laten we je uitgebreid kennismaken met alle nieuwe functies. De definitieve versie van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad (iPadOS 14) verschijnt in september.

Reageer op artikel:
iOS 14 bèta 5: AirPods-ergernissen opgelost, kleine vernieuwingen
Sluiten