Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2020

iOS 14 bèta 4 uit: nieuwe widget, 3D Touch is terug en meer

Het is zomer, dus vakantie en lekker weinig doen. Maar niet voor iedereen. Het team dat aan iOS 14 sleutelt, werkt hard door en biedt ontwikkelaars nu de mogelijkheid om de vierde bèta van iOS 14 te testen. De publieke testversie volgt waarschijnlijk zeer spoedig, mogelijk morgen al.

In de vorige bèta zaten opvallende veranderingen. Denk aan een nieuw icoon voor de Muziek-app en een nieuwe widget voor diezelfde app. In de vierde testversie van iOS 14, die nu is uitgekomen, zitten wat minder nieuwe functies. Toch hebben we er een aantal gevonden. Een overzicht.

Nieuwe widget voor Apple TV-app

De eerste nieuwigheid is een Apple TV-widget. Deze is net als de Apple Music-widget beschikbaar in drie formaten. In tegenstelling tot wat de naam zegt, is dit geen widget met een remote voor je Apple TV. Je kunt slechts snel een serie die je begonnen was met kijken op Apple’s eigen streamingdienst snel hervatten.

iOS 14 beta 4 Apple TV widget 001
Klik/tap voor groter.

3D Touch werkt weer

In de vorige bètaversie van iOS 14 werkte 3D Touch op oudere apparaten niet meer. In de nieuwe versie heeft Apple dat hersteld. Het was in de vorige bèta slechts een technische omissie en niet de bedoeling om oudere apparaten die nog 3D Touch hebben niet meer te ondersteunen.

Verbeterde zoekresultaten

De zoekfunctie van iOS 14 is verbeterd. Deze toonde in de vorige bèta vooral resultaten van het web om naar door te klikken. Dat zou een flinke achteruitgang zijn. In de vierde bèta worden echter -zoals ook in iOS 13 het geval was- weer gewoon relevante suggesties van Siri en resultaten uit apps getoond. Suggesties van het web nemen niet de rest van het scherm meer over.

iOS 14 beta 4 zoeken 001
iOS 14 bèta 3 (links) en bèta 4 (rechts) – Klik/tap voor groter.

En verder…

  • Ondersteuning voor corona-apps (bloot­stellings­meldingen) zit nu ook in de bèta van iOS 14. Zo kunnen testers van het nieuwe besturings­systeem straks alle corona-apps gebruiken.
  • Apple Maps crasht in deze bèta soms. Apple erkent dit en heeft het in de release notes gezet. Een workaround is iCloud-synchronisatie voor Apple Maps uitschakelen.

Meer iOS 14

iOS 14 werd tijdens WWDC 2020 aangekondigd en bevat naast deze nog veel meer nieuwe functies en verbeteringen. In ons dossier “Nieuw in iOS 14” laten we je uitgebreid kennismaken met alle nieuwe functies. De definitieve versie van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad (iPadOS 14) verschijnt in september. Inmiddels is er ook een publieke bèta beschikbaar.

Reageer op artikel:
iOS 14 bèta 4 uit: nieuwe widget, 3D Touch is terug en meer
Sluiten