Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 15 augustus 2020

Nieuwe iMac gekocht? Met deze 5 accessoires haal je er nog meer uit!

Wie een iMac thuis heeft staan zal weten dat er talloze accessoires zijn om de gebruikservaring te bevorderen. Zeker met de aankondiging van het vernieuwde 27-inch model en het 21.5-inch model is het ook mogelijk dat jij de computer nu pas aanschaft. Welke accessoires heb jij nodig om er nog meer uit te halen?

Dat antwoord proberen we je te geven in dit artikel. We zetten 5 accessoires voor je op een rij waardoor de gebruikservaring van je iMac aanzienlijk verbeterd wordt.

iMac: 5 accessoires om er nog meer uit te halen

Afgelopen week werd de vernieuwde 27-inch iMac, naast een nieuw 21.5-inch model, aangekondigd. Daardoor is de kans aanwezig dat er een aantal mensen zijn die voor het eerst kennismaken met de computer van Apple. Het kan ook zo zijn dat jij als gebruiker al jaren een iMac hebt, maar nog steeds opzoek bent naar de juiste accessoires voor het apparaat. In dit artikel proberen we je te helpen met die zoektocht.

We hebben vijf accessoires op een rijtje gezet waarvan wij denken dat jij er meer mee uit je iMac kan halen. Het gaat niet om een ranglijst, dus de producten staan niet op volgorde.

In dit artikel zitten affiliate linkjes verwerkt. Wanneer jij een van deze accessoires koopt kan het dus zijn dat wij daar een percentage van krijgen. Jij merkt daar als consument helemaal niets van, wij van OMT zijn er best wel mee geholpen. Mocht je een artikel aanschaffen, dan weet je dus waar een deel van het geld naartoe gaat.

#1 Apple AirPods | Niet alleen voor iMac

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

Het maakt in principe niet zoveel uit welk Apple-apparaat jij in huis hebt. De Apple AirPods zijn een fantastische toevoeging aan je collectie. De gebaren zijn makkelijk aan te passen, ze leveren uitstekende geluidskwaliteit en de oortjes zijn in no-time verbonden met je apparaten. Dat is dan ook de reden dat we ze aanraden voor iMac gebruikers. Wanneer jij met je iPhone een telefoongesprek voert en vervolgens op je iMac verder wilt met het beluisteren van muziek, dan is dat met een simpele handomdraai gepiept.

Uiteraard zijn er heel veel andere goede opties op de markt. Maar de Apple AirPods werken, net als alle andere producten van Apple zelf, ontzettend lekker met alle andere apparaten die je van het bedrijf in huis hebt.

De Apple AirPods 2 zijn vanaf €143,95 te koop en de AirPods Pro, met noise-cancellation, tik je voor €239 op de kop.

#2 Samsung T7 SSD | Snel en veilig

Samsung SSD T5 16x9
Klik/tap voor groter.

Als er externe SSD’s indruk weten te maken in de markt, dan zijn het die van Samsung wel. Ze mogen wat kosten, maar dan heb je wel wat. De Samsung T7 SSD, het nieuwste model uit de serie, beschikt over veel geliefde functionaliteiten. De externe schijf is snel, dun en ontzettend makkelijk mee te nemen. De verbinding met je iMac maak je door middel van een USB-C kabel en vervolgens kun je de bestanden geheel naar eigen wens beveiligen. Ga je voor het nieuwe T7-model, dan is dat zelfs mogelijk met je vingerafdruk. Heb je daar geen behoefte aan en is het vorige model (Samsung T5 SSD) voldoende voor je? Dan raden we die aan!

De Samsung T7 SSD scoor je hier vanaf €109,90 en de Samsung T5 SDD tik je voor €89 op de kop.

#3 Magic Keyboard | Een must voor je iMac

Magic Keyboard
Het toetsenbord

Iedereen die opzoek is naar een goed toetsenbord voor zijn iMac, kan simpelweg aan de slag gaan met het Magic Keyboard van Apple zelf. Het is misschien een beetje een standaard optie, maar wel een verdomd goede. Het Bluetooth toetsenbord maakt makkelijk verbinding met je iMac en is heel erg fijn in gebruik. Daarnaast is het Magic Keyboard klein, licht en ook nog eens voorzien van een strak uiterlijk.

Apple’s Magic Keyboard voor iMac koop je voor €139!

#4 OWC 14 Thunderbolt 3 Dock | Alle poorten die je nodig hebt

OWC Thunderbolt 3
Thunderbolt 3 Dock

In tegenstelling tot een MacBook kom je bij een iMac qua poorten niets tekort. Je hebt onder andere toegang tot twee Thunderbolt 3 poorten, vier USBA-A poorten, een slot voor je SD-kaart en een headphone jack. Toch kan het zijn dat jij daar als gebruiker niet genoeg aan hebt. Wat dat betreft zit je helemaal goed met de OWC 14-port Thunderbolt 3 Dock. Hij is zeker aan de prijzige kant, maar dan zit je wel echt helemaal gebakken. Je hebt als gebruiker waarschijnlijk meer poorten tot je beschikking dan je ooit nodig gaat hebben. Maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen wat dat betreft. Zeker als je zelf met veel andere accessoires werkt.

De OWC 14-port Thunderbolt 3 Dock is via deze link te koop!

#5 Magic Mouse 2 | Heerlijke muis

muis 16x9
Magic Mouse

Naast het feit dat het Magic Keyboard van Apple echt een uitkomst is, geldt dat ook zeker voor de Magic Mouse 2. Persoonlijk is dit de lekkerste muis die ik ooit voor een computer heb gebruikt. Wat dat betreft dus ook zeker een aanrader voor je iMac. Hang de muis de eerste keer aan je USB-naar-Lighting kabel en hij is gekoppeld met je computer. De muis ziet er goed uit, werkt ontzettend lekker en is opnieuw op te laden. Al zal dat je nog wel enige frustraties op gaan leveren, want je kan de Magic Mouse 2 niet gebruiken tijdens het laden. De oplaad-poort zit namelijk aan de onderkant van het apparaat…

De Magic Mouse 2 is voor €70,16 van jou!

Reageer op artikel:
Nieuwe iMac gekocht? Met deze 5 accessoires haal je er nog meer uit!
Sluiten