Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 17 augustus 2020

Idris Elba gaat romantische spionagefilm voor Apple TV+ maken

Idris Elba heeft zijn eerste klus voor Apple TV+ te pakken. Hij gaat een romantische spionagefilm voor het platform maken.

Idris Elba is een van de grote sterren van dit moment. De acteur schitterde jaren in Luther, waarvan een nieuw seizoen is aangekondigd. Daarnaast werkt hij op dit moment aan The Suicide Squad en de Netflix-film The Harder They Fall. Bovendien wordt de acteur veelvuldig genoemd als nieuwe James Bond. Hoewel hij eerder nog flink ontkende, staat hij nog altijd hoog bij de bookmakers.

Idris Elba werkt samen met Apple TV+

Maar Idris Elba doet meer dan dat. Hij heeft ook zijn eigen productiemaatschappij waarmee hij films en series maakt. Nog niet heel lang geleden sloot hij een deal met Apple TV+. Apple heeft een first-look-optie op de producties van Elba. Dat betekent dat wanneer de producent een idee heeft, hij het eerst bij Apple TV+ pitcht voordat andere diensten als Netflix en Amazon Prime Video er op kunnen gaan bieden. Eerder sloot de iPhone-maker al met verschillende andere grote namen uit de filmwereld eenzelfde deal. Zo hebben onder andere Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese eenzelfde overeenkomst.

De overeenkomst met Elba heeft na een flinke biedingsstrijd tot een nieuwe productie op Apple TV+ geleid als we Variety mogen geloven. Hij gaat samen met Simon Kinberg een ‘spionagefilm met romantiek maken’ die zich afspeelt in Afrika. Het script wordt geschreven door Travon Free, die werkt voor The Daily Show en ook heeft gewerkt aan Black Monday.

Een spionagefilm met wat romantiek erin is niets nieuws voor Kinberg. Hij schreef eerder Mr. & Mrs. Smith en werkt nu ook aan de spionagethriller 355 voor Universal. Deze moet in 2021 uitkomen.

Voordat Elba aan de slag kan met zijn nieuwe klus, moet hij eerst de boer op met Concrete Cowboy. De film die hij produceert en waarin hij tevens schittert gaat volgende maand in première op het internationale filmfestival van Toronto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Idris Elba gaat romantische spionagefilm voor Apple TV+ maken
Sluiten