Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 21 augustus 2020

‘Grote update voor iPad Air 4: prijs en releasedatum zijn gelekt’

Naar verluidt is Apple voornemens de iPad Air 4 te lanceren in maart 2021, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen. Diezelfde bronnen melden dat de Air 4 wordt voorzien van e A14 Bionic-chipset die mogelijk ook aanwezig is in de aankomende iPhone 12, die dit najaar op de markt moet verschijnen.

De bronnen vertellen aan de Chinese website dat de iPad Air 4 dus begin volgend jaar verschijnt en een design krijgt die heel wat designelementen overneemt van de iPad Pro van dit jaar. Waarschijnlijk houdt dat in dat we dus kunnen rekenen op het feit dat de dikke randen verdwijnen. En datzelfde geldt voor de Touch ID-knop; ook die zal mogelijk verdwijnen. Hoewel dergelijke geruchten vaker de ronde doen, heeft het bericht van MyDrivers toch iets meer gewicht. De website meldt namelijk ook prijzen voor de aankomende iPad. Bovendien worden er nog een aantal specificaties genoemd voor de dunne tablet.

iPad Air
Klik/tap voor groter.

iPad Air 4: dit kunnen we verwachten

Het design is namelijk niet het enige dat verandert, aldus de bronnen. De iPad Air 4 neemt mogelijk ook afscheid van de Lightning-poort, zodat de overstap gemaakt kan worden naar een usb-c-poort. En net zoals de iPad Pro, zal ook de Air 4 het Magic Keyboard ondersteunen. Dat betekent mogelijk ook dat de Air 4 een stuk krachtiger wordt dan de iPad Air 3, aangezien je er dus ook op moet kunnen werken.

Daarnaast zijn er nog een aantal verwachtingen uitgesproken. De kans is groot dat de iPad Air 4 in configuraties komt met 128, 256 en 512 GB aan interne opslagruimte. Voorop zit waarschijnlijk een Liquid Retina-display van 11 inch. Het is vooralsnog onduidelijk of dat scherm een verversingssnelheid krijgt van 120 Hz. Waarschijnlijk wel, omdat het natuurlijk een mooie functie is waarmee de iPad Pro zich kan onderscheiden.

Al die aanpassingen zorgen wel voor een hogere prijs. De bronnen melden dat de iPad Air 4 649 dollar moet kosten: dat is 150 dollar meer dan de iPad Air 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Grote update voor iPad Air 4: prijs en releasedatum zijn gelekt’
Sluiten