Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 11 augustus 2020

Google Maps binnenkort te gebruiken op je Apple Watch

Google heeft een aantal nieuwe functies voor Google Maps op verschillende Apple-producten aangekondigd. Zo komt er onder meer een Maps-applicatie aan die je helemaal op je Apple Watch kunt gebruiken. Daarnaast wordt er gesproken over ondersteuning voor CarPlay.

De nieuwe Google Maps-applicatie voor de smartwatch van Apple werkt ongeveer hetzelfde als de iOS-versie van de kaartenapplicatie. Apple Watch-eigenaars kunnen rekenen op routebeschrijvingen voor een auto, op de fiets, de benenwagen en het openbaar vervoer. De app beschikt over een aantal handige functies. Zo krijg je te zien wat ongeveer de tijd van aankomst is. Ook krijg je toegang tot een routebeschrijving die stap voor stap uitlegt hoe je er komt, wanneer je een opgeslagen locatie instelt als doel. Denk dan bijvoorbeeld aan het adres van je eigen huis of de plek waar je werkt.

Google Maps op Apple Watch
Klik/tap voor groter.

Google Maps op de Apple Watch

Helaas is het wel zo dat je andere bestemmingen moet instellen middels de Google Maps-applicatie op de iPhone, maar gelukkig krijg je de beschrijving dan alsnog te zien op je smartwatch. Het is hoe dan ook een prima toevoeging voor mensen die minder vaak met hun smartphone in de hand willen lopen.

Daarnaast is er ook een update voor CarPlay, het platform dat Apple gebruikt voor in de auto. Er is nu CarPlay Dashboard-integratie, waardoor je nummers kunt pauzeren of overslaan met een media-app. Verder kun je podcasts en audioboeken terug- en vooruit spoelen, snel kalenderafspraken controleren en ondertussen gewoon nog zien waar je heen moet. De routebeschrijving verdwijnt namelijk niet uit beeld. De extra opties staan rechts van de kaart, in een soort splitscreenweergave.

Google Maps CarPlay
Klik/tap voor groter.

Google Maps werkt met CarPlay Dashboard op alle auto’s met CarPlay, ongeacht het land waarin je woont. De nieuwe Maps-applicatie voor de Apple Watch wordt in de komende weken uitgerold naar iedereen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps binnenkort te gebruiken op je Apple Watch
Sluiten