Goed nieuws voor gebruikers die Apple TV+ gratis willen gebruiken

Door: Jeroen Kraak - 9 reacties
Apple TV Plus Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Heb je vorig jaar een Apple-device gekocht waarbij je gratis Apple TV+ kreeg? Dan is het wellicht mogelijk dit te verlengen.

Apple TV+ timmert flink aan de weg. Er zijn sinds het begin – minder dan een jaar geleden – een aantal kwalitatief goede series en films bijgekomen. Bovendien blijft Apple maar nieuwe producties aankondigen, waaruit blijkt dat het bedrijf groot vertrouwen heeft in haar streamingdienst. Zoals een voormalig Amerikaanse presentatrice zou zeggen die nu politiek actief is: “The best is yet to come!”

Apple TV+ is nu nog voor de meesten gratis

Maar goed, terug naar Apple TV+. Het grote voordeel van Apple TV+ is dat veel gebruikers er gratis kennis kan maken. Kocht je afgelopen jaar een nieuwe iPhone? Dan kreeg je de dienst een jaar gratis erbij. Dat biedt zowel voor- als nadelen voor Apple. Natuurlijk heeft het veel minder inkomsten door die gratis pakketten, maar kunnen wel veel meer gebruikers voor een langere tijd kennismaken met wat Apple te bieden heeft.

Toch moet er op een gegeven moment wel geld verdiend worden aan Apple TV+. Het bedrijf investeert veel geld erin en wil dat maar al te graag terug zien vloeien in het bedrijf. Een manier hoe dat kan, is om de gratis abonnementen na de looptijd om te zetten in een betaalde vorm. Zelfs als je weer een nieuw device koopt.

Een nieuwe strategie?

De eerste gratis Apple TV+-abonnementen lopen binnenkort af. Apple weet nog niet precies hoe ze er daarna mee verder gaan. Volgens Bloomberg is de kans groot dat Apple er wel mee door wil gaan voor mensen die nogmaals een nieuw Apple-product kopen. Toch is niet alles precies hetzelfde. De gratis periode wordt als we het medium moeten geloven wel korter dan het jaar dat er eerst bij zat.

Loopt je gratis abonnement af en koop je geen nieuw device? Dan kun je ervoor kiezen om er mee door te gaan. Apple TV+ kost op dit moment 4,99 euro per maand.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik krijg vandaag een nieuwe iPad binnen.
  Ben benieuwd wat ik nog krijg.

 • Profielfoto
  Di May

  Als Apple bij iedere verkoop van
  een device, een gratis abonnement wegschenkt,
  verliezen ze financieel niet zo veel.

  Op termijn winnen ze wel veel vertrouwen
  in wat wellicht een goed product kan worden.

  Een beetje geven om nadien
  veel meer binnen te halen.

  Goed gezien.

   

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Ben ik de enige die Apple TV+ een onduidelijk product vindt? Het feit dat je in de app betaalde als ingegrepen content hebt, en zelfs van andere streaming diensten. Ik vind het echt onoverzichtelijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, je bent niet de enige.

  Maar Apple is niet de enige die dit doet. Ook Amazon Prime Video gooit in haar dienst alles op één hoop. Hoewel je daar wel redelijk duidelijk onderscheid kan zien.

 • Profielfoto
  Geert

  KarelWillem op 27 augustus 2020 13:38
  Nee, je bent niet de enige.

  Maar Apple is niet de enige die dit doet. Ook Amazon Prime Video gooit in haar dienst alles op één hoop. Hoewel je daar wel redelijk duidelijk onderscheid kan zien.

  Het is toch wel erg dat een bedrijf als Amazon (staat niet echt bekent als gebruiksvriendelijk) het zelfs beter doet dan Apple als het gaat om duidelijkheid verschaffen.

 • Profielfoto
  SvS

  Er zou gewoon bovenaan een tabje (button) moeten zijn met “AppleTV+, exclusief voor abonnees”. En de rest daaronder betalen.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Ik heb zelfs 2 x een gratis abonnement, geactiveerd, maar wat kan je er mee? Je kunt alleen gratis content bekijken. En op Apple TV kost verder alles wat je wil zien een behoorlijk bedrag. Snap niet wat een abonnement dan inhoud. Of mis ik iets?

 • Profielfoto
  Di May

  Ik ben het met de meesten eens
  dat Apple TV+ een warrig ding is wat
  betreft inbegrepen in abonnement, of net niet.

  Apple moet begrijpen dat dat frustratie opwekt.
  En dus niet goed is voor de interesse in hun product.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  AppleTV app maar ook Movies app zijn allebei warrig. Gekocht, al gezien, binnen abbo, buiten abbo, dubbele genres (1x Engels, 1x Nederlands), veel ook gewoon niet beschikbaar (Phenemenon, Clerks 2 wel maar 1 niet, La Haine, dus niet eens speciaal Netflix/Disney titels)

  Heb meerdere malen feedback bij Apple neergelegd. Ik zie het in de AppleTV app alleen maar verslechteren. Zeker sinds die Disney dingen zo door je strot worden geramd. Wat zonde dat er gewoon niet over de gebruikerservaring wordt nagedacht.