Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 27 augustus 2020

Goed nieuws voor gebruikers die Apple TV+ gratis willen gebruiken

Heb je vorig jaar een Apple-device gekocht waarbij je gratis Apple TV+ kreeg? Dan is het wellicht mogelijk dit te verlengen.

Apple TV+ timmert flink aan de weg. Er zijn sinds het begin – minder dan een jaar geleden – een aantal kwalitatief goede series en films bijgekomen. Bovendien blijft Apple maar nieuwe producties aankondigen, waaruit blijkt dat het bedrijf groot vertrouwen heeft in haar streamingdienst. Zoals een voormalig Amerikaanse presentatrice zou zeggen die nu politiek actief is: “The best is yet to come!”

Apple TV+ is nu nog voor de meesten gratis

Maar goed, terug naar Apple TV+. Het grote voordeel van Apple TV+ is dat veel gebruikers er gratis kennis kan maken. Kocht je afgelopen jaar een nieuwe iPhone? Dan kreeg je de dienst een jaar gratis erbij. Dat biedt zowel voor- als nadelen voor Apple. Natuurlijk heeft het veel minder inkomsten door die gratis pakketten, maar kunnen wel veel meer gebruikers voor een langere tijd kennismaken met wat Apple te bieden heeft.

Toch moet er op een gegeven moment wel geld verdiend worden aan Apple TV+. Het bedrijf investeert veel geld erin en wil dat maar al te graag terug zien vloeien in het bedrijf. Een manier hoe dat kan, is om de gratis abonnementen na de looptijd om te zetten in een betaalde vorm. Zelfs als je weer een nieuw device koopt.

Een nieuwe strategie?

De eerste gratis Apple TV+-abonnementen lopen binnenkort af. Apple weet nog niet precies hoe ze er daarna mee verder gaan. Volgens Bloomberg is de kans groot dat Apple er wel mee door wil gaan voor mensen die nogmaals een nieuw Apple-product kopen. Toch is niet alles precies hetzelfde. De gratis periode wordt als we het medium moeten geloven wel korter dan het jaar dat er eerst bij zat.

Loopt je gratis abonnement af en koop je geen nieuw device? Dan kun je ervoor kiezen om er mee door te gaan. Apple TV+ kost op dit moment 4,99 euro per maand.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor gebruikers die Apple TV+ gratis willen gebruiken
Sluiten