Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 13 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Gmail rolt groot herontwerp na een maand nog verder uit

Ongeveer een maand geleden deelde Google zijn visie voor de toekomst voor de app van Gmail. De mailapplicatie moet namelijk allerlei nieuwe functies krijgen, dankzij de integratie van Chat, Meet en Rooms. Het doel van het samensmelten van de verschillende ervaringen heeft onder meer met thuiswerken te maken.

De nieuwe Gmail-app voor zakelijke gebruikers moet een alles-in-één-plek worden voor mensen die veel werk gedaan willen krijgen vanuit huis. Zo heb je minder apps nodig en hoef je de e-mailomgeving niet te verlaten. De nieuwe visie wordt nu uitgerold. Aanvankelijk alleen voor G Suite-gebruikers (de zakelijke markt), maar ook dan is het nog een vrij beperkte lancering. Google laat weten dat de uitrol nog zo’n vijftien dagen kan duren voordat die afgerond is, maar dan moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Wanneer consumenten met de nieuwe versie aan de slag kunnen, is niet bekend.

Chat in Gmail
Klik/tap voor groter.

Zakelijke Gmail biedt uitgebreide ervaring aan

Google plaatst onderaan de Gmail-app voor Android een nieuwe navigatiebalk. Op die balk treffen we snelkoppelingen aan voor Chat, Meet, Rooms en natuurlijk Mail. De knoppen spreken voor zich. De Meet-knop is overigens al bij verschillende gebruikers opgedoken, zakelijke gebruiker of niet. Ook bij ons op de redactie was het zover, maar gelukkig is die knop via de instellingen ook weer te verwijderen.

Wanneer je op de Chat-tab tapt, dan krijg je toegang tot alle je Google Chat-gesprekken zonder dat je daarvoor een tweede applicatie voor hoeft te downloaden. Datzelfde geldt voor de Meet-tab, waarmee je razendsnel videogesprekken kunt voeren zonder aparte applicatie. Rooms is een onderdeel van Chat – waarmee je specifieke onderwerpen kunt behandelen – die nu ook beschikbaar is binnen Gmail.

Om als zakelijke gebruiker toegang te krijgen tot het nieuwe design van Gmail, moet je systeembeheerder de G Suite-organisatie instellen als Chat preferred. Dit zorgt ervoor dat Hangouts niet meer werkt, waardoor iedereen gedwongen wordt Chat te gebruiken. Die verandering zorgt er ook automatisch voor dat Gmail het vernieuwde design laat zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gmail rolt groot herontwerp na een maand nog verder uit
Sluiten