Gelekte iPad Air 4-handleiding onthult all-screen display en Touch ID in de aan/uit-knop

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
(Afbeelding: Apple)

Er zijn foto’s gelekt waarop we mogelijk een handleiding te zien krijgen van de onaangekondigde tablet iPad Air 4. Dit model krijgt volgens het lek een “all-screen”-display en dat gaat dan ten koste van de thuisknop. Ook zien we dat Touch ID dit keer in de aan/uit-knop verwerkt zit.

Hoewel de afbeelding op Twitter zijn gedeeld, komen ze oorspronkelijk van het Chinese sociale netwerk Xiaohongshu vandaan. Op de foto’s zien we een Spaanse handleiding voor een iPad Air met een type scherm dat vergelijkbaar is met het display van de iPad Pro. De handleiding maakt geen melding van Face ID en raadt gebruikers aan Touch ID te gebruiken. Touch ID zit in dit geval op een knop bovenin, daarmee ontgrendel je dan de vermeende iPad Air 4. De aan/uit-knop lijkt ook een stuk langer te zijn dan we gewend zijn, mogelijk om de nieuwe functionaliteit dus te huisvesten.

iPad Air 4: is dit de handleiding?

Op andere pagina’s komen we onder meer vermeldingen tegen van usb-type-c en de Smart Connector (voor het aansluiten van de Magic Keyboard), maar er is geen Lightning-poort aanwezig.

De laatste tijd verschijnen er veel geruchten over een aanstaande iPad, die straks waarschijnlijk door het leven gaat als een iPad Air 4. Er wordt veel over gespeculeerd. Zo zegt één bron dat het scherm 11 inch groot wordt en dat er een in-display vingerafdrukscanner aanwezig is. Een andere bron heeft het over een scherm van 10,8 inch, die in de tweede helft van dit jaar moet verschijnen. Echter, voorjaar 2021 lijkt aannemelijker te zijn.

Het is echter nog niet vaak voorgekomen dat er gesproken wordt over het implementeren van Touch ID in de powerknop van de iPad Air 4. Dat deed alleen analist Ming-Chi Kuo, die in januari dacht te weten dat Touch ID dus niet onder of in het scherm geplaatst zou worden.

Twitter

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    19JM81

    Met TouchID dat is toch wel een plus, hoe fijn FaceID op de iPhone ook werkt op mijn iPad Pro werkt het niet zo fantastisch…

  • Profielfoto
    Roko

    Een “all screen display” met een bezel, dus niet all screen. Dit is net zo typisch Apple als een “all day battery life” van 8 uur. De marketing afdeling heeft waarschijnlijk het reality distortion field op standje 11 staan.