Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 21 augustus 2020

Epic Games organiseert #FreeFortnite Cup voor een laatste cross-platformpot

Met de hashtag #FreeFortnite probeert Epic Games de harten van gamers voor zich te winnen de strijd tegen Apple en Google. De hashtag komt nu goed onder de aandacht vanwege een nieuwe cup die speciaal in het leven geroepen is voor iOS-spelers, die namelijk geen nieuwe updates meer kunnen ontvangen.

Het kan je niet ontgaan zijn: Fortnite is uit de App Store en Google Play geschopt. Voor Android-gebruikers is er relatief weinig aan de hand, maar iOS-spelers zullen het daardoor in het vervolg zonder nieuwe updates, seizoenen en hoofdstukken moeten doen. Totdat het spel weer toegelaten wordt in de App Store, natuurlijk. Met de nieuwe #FreeFortnite Cup wil Epic Games die iOS-spelers een hart onder de riem steken, door voor een laatste keer een flinke cross-platformpot aan te bieden waar echt iedereen aan kan meedoen. Geniet er nog maar van, aangezien het voorlopig dus de laatste keer is dat dit kan.

#Freefortnite fortnite apple epic games
Klik/tap voor groter.

#FreeFortnite Cup voor iOS-spelers

De game blijft gewoon speelbaar op iOS, maar verder dan Chapter 2 – Season 3 komen die spelers niet. Omdat de iOS-versie geen updates meer kan ontvangen, kunnen ze ook niet tegen spelers spelen die in een ander seizoen zitten. De #FreeFortnite Cup wordt gehouden vanaf 23 augustus (aanstaande zondag dus). Dat is vier dagen voordat Chapter 2 – Season 4 gelanceerd wordt, waar iOS-spelers dus niet aan kunnen deelnemen.

Geïnteresseerde spelers kunnen naar de Compete-tab binnen de game om te zien wanneer het evenement lokaal begint. Vervolgens krijg je vier uur de tijd om deel te nemen aan een solo-potje tegen elf andere spelers, waar je prijzen kunt winnen.

Eén van de prijzen is een Tart Tycoon-outfit, die elke speler kan ontgrendelen die tien punten of meer haalt. Ook kun een Free Fornite-cap winnen die je in het echt kunt dragen (die tevens voorzien is van het oude Apple-logo). Spelers kunnen verder nog een Alienware-laptop en een Nintendo Switch winnen.

Reageer op artikel:
Epic Games organiseert #FreeFortnite Cup voor een laatste cross-platformpot
Sluiten