Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 27 augustus 2020

Fortnite wordt in tweeën gesplitst: iOS- en macOS-gamers blijven achter

Vandaag verschijnt het nieuwe seizoen in Fortnite, maar gamers op iOS en macOS zullen daar niets van meekrijgen. Dat heeft ontwikkelaar Epic Games bevestigd. Dit heeft alles te maken met de rechtszaak tussen de ontwikkelaar en Apple. Maar helaas is dat niet het enige slechte nieuws voor gamers met een iPhone, iPad of Mac.

Fortnite op iOS en macOS verliest namelijk ook cross-platform multiplayer. Dat betekent dat wanneer je het spel speelt op hardware van Apple, je alleen nog kunt spelen tegen andere mensen die eveneens op hardware van Apple spelen. Het is niet dat het spel volledig onspeelbaar is, want je kunt dus gewoon blijven gamen. Maar de vraag is nu hoe lang het leuk blijft als je het zonder vrienden moet doen die op een console of andere smartphone spelen. Hiermee deelt Epic Games de game in feite op in tweeën: een gestagneerde Apple-versie en een versie voor PlayStation, Xbox, Nintendo Switch pc en natuurlijk Android.

Fortnite epic games
Klik/tap voor groter.

Fortnite op iOS krijgt geen nieuwe seizoenen meer

Dit heeft natuurlijk alles te maken met het rechtszaak tussen Apple en Epic Games. Zolang Epic Games de game niet voorziet van een update waarmee het omzeilen van het Apple-betaalsysteem teruggedraaid wordt, hoeft de game niet in de App Store te verdwijnen. Dat heeft een rechter in het voordeel van Apple besloten. Ondertussen moet Apple er wel voor zorgen dat Epic Games de toegang behoudt tot de ontwikkelaarsopties met betrekking tot de Unreal Engine, aangezien andere duizenden andere ontwikkelaars de dupe zijn van het gebakkelei tussen beide grote techbedrijven.

Het nieuwe seizoen voor Fortnite wordt vandaag gelanceerd op alle andere platformen, maar is dus niet beschikbaar voor Apple-apparaten. Dat betekent dat spelers blijven hangen in Chapter 2 – Season 3, terwijl andere smartphonespelers op Android wel gewoon door kunnen. Dat komt doordat Epic Games daar een eigen downloadwinkel heeft kunnen lanceren, waardoor het dus vooralsnog mogelijk blijft – zonder vermelding in Google Play – updates uit te brengen.

Reageer op artikel:
Fortnite wordt in tweeën gesplitst: iOS- en macOS-gamers blijven achter
Sluiten