Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 21 augustus 2020

Facebook verwijdert oud design op desktop vanaf september

Facebook gaat zijn interface aanpassen. De klassieke modus zal vanaf volgende maand niet meer beschikbaar zijn op het platform.

Facebook wordt tegenwoordig vooral gebruikt op mobiele telefoons. Soms is het echter veel makkelijker om op je computer je pagina te bekijken. Gebruik je die laatste optie regelmatig, dan zal het je vast wel eens opgevallen zijn dat er sinds een jaar een moderne interface is. Toch kon je al die tijd toch nog kiezen voor de ‘klassieke weergave’, zoals je die al jaren kent. Daar komt nu toch wel een einde aan.

Een nieuw uiterlijk voor Facebook

De nieuwe interface van Facebook is sinds mei van dit jaar de standaard optie. Toch kon je ervoor kiezen om gewoon de oude pagina weer te geven. Engadget is er nu achter gekomen dat die optie gaat verdwijnen. Zij merkten op dat er in het helpcentrum nieuwe informatie staat. In de Nederlandse versie staat nog geschreven dat je tijdelijk terug kunt naar de oude versie. In de Engelse versie staats sinds kort echter een notificatie. “De klassieke Facebookervaring zal niet meer beschikbaar zijn in september. Voordat het nieuwe Facebook de standaard worden, willen we leren over wat we kunnen verbeteren,” is in een feedbackvenster te lezen. Nu staat het ook als je op je profiel drukt.

Facebook nieuwe interface

Ondergeschoven kindje

Eerder lieten designers en engineers al weten wat de reden is voor de makeover van Facebook. De ontwikkeling van het platform stagneerde, aangezien vol is ingezet op de mobiele versie. Toen die klaar was hebben ze flink ingezet op de nieuwe pagina voor desktops. Volgens Facebook was die te chaotisch voor 2020. Ook zorgde het ervoor dat de site steeds langzamer werd. De nieuwe versie is overzichterlijker en oogt rustiger dan de oude.

Deze week kwam Facebook met nog een andere bijzondere verandering. Het gaat bedrijven van zwarte eigenaren beter vindbaar maken. Het wil ervoor zorgen dat de zwarte gemeenschap beter ondersteund wordt. Deze actie komt na de Black Lives Matter-demonstraties die de afgelopen maanden veelvuldig voorkwamen overal op de wereld.

Facebook interface
Het verschil tussen de oude en nieuwe versie.
Reageer op artikel:
Facebook verwijdert oud design op desktop vanaf september
Sluiten