Jelle van Es
Jelle van Es App Store 18 augustus 2020

Epic Games zoekt Apple critici om App Store beleid aan te vechten

In de wereld van de technologie zijn eigenlijk momenteel twee grote onderwerpen in het nieuws. Ten eerste heb je het verhaal rondom TikTok en de Amerikaanse regering. Maar ook de strijd tussen Epic Games en Apple is er één die een paar dagen het nieuws overheerst.

Het draait allemaal om de monopoliepositie van Apple met zijn App Store en Epic Games die dat niet eerlijk vindt. Door in Fortnite een externe betaalmethode te introduceren werd die strijd op scherp gezet en komt er nu een rechtszaak. En daarin wil Epic Games andere Apple critici vinden om de strijd mee aan te gaan.

Epic Games zoekt bondgenoten in de strijd tegen Apple

Dat is althans hetgeen dat The Information stelt. In de strijd tussen Epic Games en Apple zijn er al meerdere bedrijven geweest die naar buiten zijn gekomen om te stellen dat ze het niet eens zijn met de commissies die Apple rekent en de monopolie die het bedrijf heeft met zijn App Store. Maar of bedrijven als Spotify, Facebook en Microsoft ook daadwerkelijk mee gaan doen in de rechtszaak, dat is nog even de vraag.

Want Apple lijkt het op dit moment hard te spelen. Epic Games is met Fortnite uit de App Store gegooid en mist zodoende nu inkomsten. Hoewel het vervelend is om op inkomsten een bepaald percentage verplicht af te moeten dragen aan Apple, is het nog altijd beter dan geen inkomsten voor zoiets als digitale content. En dat zal hetgeen zijn waar andere bedrijven niet op zitten te wachten. Daarnaast zou het kunnen dat het samenvoegen van zaken tegen Apple in strijd zou zijn met bepaalde wetgeving en is het maar de vraag of het het eventueel winnen van een rechtszaak ten goede komt.

Hoe nu verder?

En ook als er geen andere bedrijven zich samenvoegen met Epic Games in hun strijd tegen Apple, gaat de rechtszaak door zolang Apple geen consessies gaat doen. Het is de verwachting dat die eerste strijd zich eind augustus gaat afspelen. Dit verhaal wordt zonder twijfel vervolgd.

Reageer op artikel:
Epic Games zoekt Apple critici om App Store beleid aan te vechten
Sluiten