Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 25 augustus 2020

Deze gloeiende bol is de allereerste drijvende Apple Store ter wereld

Door het coronavirus schieten de online verkopen omhoog en is het in winkels een stuk rustiger. Toch weerhoudt dat Apple er niet van om door te gaan met het openen van fysieke winkels. Zo wordt er binnenkort een nieuwe Apple Store geopend in Singapore, en dat is een bijzonder gebouw.

Dat is om twee redenen. Allereerst is deze Apple Store, genaamd Apple Marina Bay Sands, een gigantische verlichte bol. Daarnaast heeft deze winkel ook een bijzondere primeur te pakken. Het is namelijk de eerste en daarmee op dit moment ook de enige drijvende Apple Store ter wereld.

De eerste drijvende Apple Store

Overdag is deze bal al een bijzonder bouwwerk, maar als het donker wordt komt deze Apple Store pas echt tot leven. Door de verlichte onderkant wordt de bal één met het water. Het gigantische lichtgevende Apple logo is aangepast zodat het lijkt alsof deze ondergaat. Een soort ondergaande zon, maar dan met een Appel.

Apple Store Singapore Apple Marina Bay Sands
De nieuwe Apple Store in Singapore.

Eigen stijl en logo

Hoe de binnenkant van deze Apple Store eruit gaat zien is nog niet bekend. Ook wanneer de winkel haar deuren gaat openen weten we nog niet. Op de website van Apple is al wel een speciale pagina ingericht voor deze Apple Store. Hier zien we ook weer het ondergaande Apple Logo, een korte teaser en de boodschap dat Apple marina Bay Sands binnenkort haar deuren gaat openen. Een exacte datum wordt nog niet vermeld.

Andere unieke Apple Stores in Singapore

De drijvende bol is onderdeel van een luxe hotel en resort met dezelfde naam en is de derde Apple Store in Singapore. De andere twee kun je vinden aan Orchard Road en in het winkelgebied van Changi Airport. Die laatste is zeker het bezoeken waard, want naast de Apple Store vind je daar ook de grootste indoor waterval ter wereld.

Onlangs opende Apple ook in Thailand een bijzondere Apple Store die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Reageer op artikel:
Deze gloeiende bol is de allereerste drijvende Apple Store ter wereld
Sluiten