Disney+ geeft iOS-gebruikers early access voor Mulan

Door: Jeroen Kraak - 11 reacties
Mulan Disney+
(Afbeelding: Disney)

Disney komt over anderhalve week met haar langverwachte remake van Mulan. Deze kun je ook kijken op je i-device.

Mulan is een van de grote releases van 2020 voor Disney. De live-action remake van de Disney-cartoon zou dan ook eigenlijk in de bioscoop moeten verschijnen, maar er is besloten om dat niet te doen. Mulan gaat nu direct door naar streamingdienst Disney+.

Mulan op Disney+

Disney pakt het anders aan dan andere films op haar streamingdienst. In plaats dat deze gratis beschikbaar is, moeten abonnees nu 29,99 dollar betalen om Mulan te kunnen zien. Na betaling van het bedrag kunnen ze de blockbuster wel ongelimiteerd op hun account blijven zien, zolang ze lid blijven van de dienst. Zodra het abonnement wordt opgezegd, verdwijnt ook de film.

Hoewel Disney+ erover dacht om Mulan alleen met ‘Premier Access’ op haar eigen platform uit te brengen, heeft het vandaag toch bevestigd dat het ook kan op alle Apple, Google en Roku-platforms. Ook via die platformen kunnen Disney+-gebruikers de film nu vanaf 4 september aanschaffen.

App Store in opspraak

Het is interessant dat Disney dat met Mulan juist nu doet, aangezien de App Store de laatste tijd in opspraak is. Apple is in gevecht met Epic Games die via haar eigen app betalingen aanbood die buiten Apple omgingen. Dat deed het omdat het een groot deel van de omzet moest afstaan aan de iPhone-fabrikant. Het int 30 procent van de verkopen via het platform. Verschillende fabrikanten hebben de kant gekozen van Epic Games, maar dat blijft dan wel enkel bij woorden. Echt actie ondernemen doen ze niet.

Met de regels van Apple betekent het dat Disney bijna 9 dollar per aankoop van Mulan moet afstaan aan de fabrikant. Terwijl Disney de release dus doet via haar eigen app, zijn er ook filmmaatschappijen die het anders aanpakken. Zo sloot Universal een deal met Apple waarbij films 17 dagen na de bioscooprelease op iTunes verschijnen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Mars

  Volgen mij is de laatste alinea

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  €30 voor een film… benieuwd hoe dat afloopt. Misschien gaat dat voor deze film goed, maar “exorbitant” en “huh?” is mijn huidige gevoel.

 • Profielfoto
  interFACE

  remake
  i-device
  releases
  live-action remake
  Disney-cartoon
  blockbuster

  pffffff

 • Profielfoto
  Nicci1964

  In plaats dat deze gratis beschikbaar is, moeten abonnees nu 29,99 dollar betalen om Mulan te kunnen zien.

   

  Hoezo gratis, ik betaal maandelijks voor Disney+. Dat abonnement zal ik dus niet verlengen als we op deze manier worden genaaid.

 • Profielfoto
  Administrator

  Dus ik koop de film voor 30 euro, maar als ik het abonnement stopzet, mag ik niet meer kijken?! Hoe werkt dit dan. Ik wilde deze film wel graag zien in de bioscoop. Nu kan dat thuis ook prima (beamer, Atmos) en het geld is geen probleem (aan de hoge kant, maar avondje bios hen ik het ook kwijt), maar het principe waarop dit werkt begrijp ik niet helemaal. Lekker laten voor wat het is dan maar?

 • Profielfoto
  Mars

  Volgens mij is de laatste alinea nu wel af.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  30 dollar extra voor een ‘huur’-film op een betaalde streamingdienst?
  Lol. Ik wacht wel even op de torrent.

 • Profielfoto
  icegodd

  €30 veel te duur.

  en “Zodra het abonnement wordt opgezegd, verdwijnt ook de film.” lullig als je 1keer een betaling vergeet. (volgens mij)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  icegodd op 24 augustus 2020 17:18
  …. Lullig als je 1keer een betaling vergeet. (volgens mij)…

  Het is niet zo dat ze je elke maand een acceptgiro sturen die je weer ingevuld bij de bank moet inleveren. Dus dit gaat nergens over.

   

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Afgezien van de prijs, ga ik deze film echt niet bekijken. De hoofdrolspeler is iemand die politiegeweld verheerlijkt, tegen democratie is, en voorstander is van het martelen van de Oeigoeren. Rot toch op met haar. #BoycottMulan

 • Profielfoto
  imacbrielle

  Waar halalt de prijs van 29,99 vandaan het is namelijk 21,99 al is dar nog prijzig