Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 24 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Disney+ geeft iOS-gebruikers early access voor Mulan

Disney komt over anderhalve week met haar langverwachte remake van Mulan. Deze kun je ook kijken op je i-device.

Mulan is een van de grote releases van 2020 voor Disney. De live-action remake van de Disney-cartoon zou dan ook eigenlijk in de bioscoop moeten verschijnen, maar er is besloten om dat niet te doen. Mulan gaat nu direct door naar streamingdienst Disney+.

Mulan op Disney+

Disney pakt het anders aan dan andere films op haar streamingdienst. In plaats dat deze gratis beschikbaar is, moeten abonnees nu 29,99 dollar betalen om Mulan te kunnen zien. Na betaling van het bedrag kunnen ze de blockbuster wel ongelimiteerd op hun account blijven zien, zolang ze lid blijven van de dienst. Zodra het abonnement wordt opgezegd, verdwijnt ook de film.

Hoewel Disney+ erover dacht om Mulan alleen met ‘Premier Access’ op haar eigen platform uit te brengen, heeft het vandaag toch bevestigd dat het ook kan op alle Apple, Google en Roku-platforms. Ook via die platformen kunnen Disney+-gebruikers de film nu vanaf 4 september aanschaffen.

App Store in opspraak

Het is interessant dat Disney dat met Mulan juist nu doet, aangezien de App Store de laatste tijd in opspraak is. Apple is in gevecht met Epic Games die via haar eigen app betalingen aanbood die buiten Apple omgingen. Dat deed het omdat het een groot deel van de omzet moest afstaan aan de iPhone-fabrikant. Het int 30 procent van de verkopen via het platform. Verschillende fabrikanten hebben de kant gekozen van Epic Games, maar dat blijft dan wel enkel bij woorden. Echt actie ondernemen doen ze niet.

Met de regels van Apple betekent het dat Disney bijna 9 dollar per aankoop van Mulan moet afstaan aan de fabrikant. Terwijl Disney de release dus doet via haar eigen app, zijn er ook filmmaatschappijen die het anders aanpakken. Zo sloot Universal een deal met Apple waarbij films 17 dagen na de bioscooprelease op iTunes verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ geeft iOS-gebruikers early access voor Mulan
Sluiten