Thomas Aalderink
Thomas Aalderink App Store 18 augustus 2020

CoronaMelder Poll: ga jij gebruikmaken van de corona-app?

Sinds deze week is hij dan eindelijk te downloaden: de CoronaMelder. Deze veelbesproken corona-app kende een hobbelige aanloop, maar moet er nu voor gaan zorgen dat we het virus onder controle gaan krijgen. Om dat doel te bereiken is het van belang dat zo veel mogelijk mensen de app gaan gebruiken, dus wij zijn benieuwd wat jullie van plan zijn.

De werking en het doel van de app zijn inmiddels duidelijk. Zo niet, lees dan hier alles wat je moet weten. De CoronaMelder is eenvoudig in gebruik en kan ervoor gaan zorgen dat het aantal besmetting wordt teruggedrongen. Toch staat niet iedereen te springen om de corona-app te gaan gebruiken.

Twijfels over de CoronaMelder

Dat heeft vooral met privacy te maken. Volgens de Rijksoverheid is je privacy altijd beschermd. Niemand weet wie je bent, waar je bent en ook de bluetooth-codes die worden uitgewisseld zijn volledig anoniem. Toch zijn er nog steeds veel twijfels. En niet alleen bij gebruikers.

Corona-app CoronaMelder
De CoronaMelder.

Ook de Autoriteit Persoonsgegevens staat nog niet achter de huidige CoronaMelder. De privacywaakhond heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zelfs afgeraden om de CoronaMelder-app al in gebruik te nemen. Daarvoor hebben ze verschillende redenen. Welke dat zijn lees je hier.

Ga jij de corona-app gebruiken?

Ondanks de twijfels hebben inmiddels al bijna 450.000 mensen de app gedownload. Wij horen daar ook bij en zijn benieuwd hoe het met jullie zit? Heb je de app al op je iPhone staan, of nog niet? En waarom heb je besloten om de app wel of niet te downloaden? Laat het weten in onderstaande poll en in de reacties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CoronaMelder Poll: ga jij gebruikmaken van de corona-app?
Sluiten