Jelle van Es
Jelle van Es App Store 24 augustus 2020

Company of Heroes komt binnenkort naar de iPhone

Op de iPad was Company of Heroes al een tijdje beschikbaar, maar op een versie voor de iPhone moesten we nog even wachten. Gelukkig is er nu goed nieuws voor iedereen die de klassieke strategiegame op elk moment op zijn smartphone wilt spelen.

Op 10 september wordt Company of Heroes geport en is hij ook beschikbaar op de iPhone en Android-devices. Mocht je de game al destijds op de iPad hebben gekocht, dan kun je de game gewoon overzetten zonder extra kosten.

Company of Heroes naar de iPhone

Wanneer je gewend bent aan de lage prijzen van games of gebruik maakt van een abonnement op de Apple Arcade, dan hebben we iets minder goed nieuws. Company of Heroes is geen goedkope game. Je betaalt er namelijk 14,99 euro voor. Dat is best wel wat voor een game die zo’n veertien jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht. Maar aan de andere kant is dit wel een tijdloze klassieker, die garant staat voor vele uren speelplezier. Bekijk hieronder alvast de trailer van de game.

Het is nog niet bekend wat je nodig hebt om Company of Heroes te draaien. Voor de iPad-versie had je een apparaat nodig dat beschikte over een Apple A9 of nieuwer. Mocht je dat doortrekken naar de iPhone, dan zou je in theorie de game kunnen spelen op een iPhone 6S of nieuwer. De vraag is echter wel of je de game op een relatief kleine smartphone zou willen spelen. Dit is een RTS-game waarbij er redelijk wat gebeurt op het beeldscherm. Het is dan handig om een ietwat groter scherm te hebben, zodat je nog enigszins overzicht hebt.

Strijd in de Tweede Wereldoorlog

Company of Heroes is een strategiegame die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. In verschillende missies moet je telkens de juiste tactiek gebruiken om je tegenstander te verslaan. Daarbij helpt het om verschillende controlepunten te veroveren om op die manier de hulp in te roepen van hulptroepen.

Reageer op artikel:
Company of Heroes komt binnenkort naar de iPhone
Sluiten