Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 26 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Browsen in Google Chrome sneller en makkelijker dankzij deze nieuwe features

Google heeft in een nieuwe blogpost bekendgemaakt dat het bedrijf de prestaties van tabs in Google Chrome verbetert. Daardoor kunnen die tabs een snelheidsboost krijgen van tien procent ten opzichte van de huidige situatie. Dit doet Google om de efficiëntie van je werk op hoog niveau te houden.

In de blogpost legt Google’s Alex Ainslie dat verder uit. “Wanneer je lekker bezig bent en de ene na de andere taak voltooit, dan kan een vertraging van een paar seconden je efficiëntie verlagen.” Google Chrome versnelt laadtijden voor actieve tabs, door de middelen te verplaatsen van tabs die al een tijdje inactief zijn. In dit geval is dat niet alleen goed nieuws voor de snelheid waarmee tabs werken. Er is namelijk ook winst behaald op het gebied van de batterijverbruik en gebruik van het geheugen. Inactieve tabs kunnen je systeem heel log maken, dus dit is een mooie oplossing van de zoekmachinegigant.

Google Chrome tabgroepen
Klik/tap voor groter.

Google Chrome: sneller en gemakkelijker

Dit is niet de enige verandering die Google doorvoert voor Google Chrome. Afgelopen mei introduceerde Google de optie ‘tabs groeperen’. Daarmee maak je van een serie tabs in Chrome een groep, zodat je die gemakkelijk in één keer kunt verplaatsen of sneller kunt herkennen. Daar komt nu een mogelijkheid bij. Je kunt de tabgroep namelijk inklappen en uitklappen. Zo zie je dus alleen de tabs en groepen die je op dat moment nodig hebt en houd je ruimte over voor andere dingen in de balk. Dit is een feature waar heel veel gebruikers om hebben gevraagd sinds de introductie.

Verder introduceert Google voor Google Chrome de tab preview. Die functie is momenteel in bèta en geeft een preview van de tab wanneer je er met je muis boven hangt. Daarnaast komt er een betere ondersteuning voor pdf-bestanden aan: je kunt die bestanden straks ondertekenen en bewerken in Chrome. Ook kun je verdergaan met bewerken waar je de vorige keer gebleven was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Browsen in Google Chrome sneller en makkelijker dankzij deze nieuwe features
Sluiten