Bèta iOS 14: AirPods en Camera-app zorgen voor problemen

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Airpods met Appel 16x9
(Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Er zit een vervelende bug in de vierde bèta van iOS 14 die deze week werd uitgebracht. Als je AirPods gebruikt en een foto of video wilt maken, loop je snel vast in de Camera-app. Zowel de bèta voor ontwikkelaars als publieke versie hebben last van dit probleem.

Wanneer een iPhone met iOS 14 bèta 4 met AirPods verbonden is, blijft de Camera-app regelmatig tussen twee modi schakelen. Het maken van een foto is hierdoor zo goed als onmogelijk. We hebben het zelf ervaren en ook van diverse lezers gehoord.

iOS 14 en AirPods? Gebruik een andere camera-app

Het probleem lijkt rechtstreeks gerelateerd aan Apple’s draadloze koptelefoons. Het doet zich alleen voor wanneer AirPods in gebruik zijn. Als je last van dit probleem hebt, kun je de audio-uitvoer van de betrokken iPhone tijdelijk wijzigen om een ​​foto te maken. Ideaal is het niet, maar het werkt wel.

Een andere, misschien meer praktische oplossing is het gebruiken van een alternatieve camera-app. Voor zover wij hebben getest heeft de bug alleen betrekking op de standaard Camera-app van iOS 14, niet op apps van derden. Als je een alternatief op je iPhone hebt, zoals het uitstekende Halide, kun je die gebruiken om een foto of video te maken terwijl je AirPods in gebruik zijn. De oplossing zit waarschijnlijk in de vijfde bèta van iOS 14 die rond 18 augustus zou moeten aankomen, als alles goed gaat.

iOS 14 beta 4 camera-problemen
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Risico van een bèta

Zelfs als Apple een bèta veilig verklaart voor publiek gebruik, zijn bugs niet te voorkomen. Dit is echter een zeldzame bug die een van de meest fundamentele opties van de iPhone, een foto maken, in de weg zit. De definitieve versie van iOS 14 komt waarschijnlijk in september uit. Wil je geen risico op bugs lopen? Blijf dan op iOS 13 en laat je door ons alsmaar groeiende dossier met alle nieuwigheden in de volgende, grote update voor de iPhone en iPad informeren.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  mmww

  Er zitten wel meer bug’s in deze bèta! Zoals het wegvallende keyboard, vastlopers enz! Wat mij betreft de slechtste tot nu toe. Er is nog een hoop werk te verrichten!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik heb probleem dat mijn camera niet vindbaar meer is in Facetime, Teams en Skype for business

 • Profielfoto
  Frank73

  Airpods en deze beta werken inderdaad op meerdere vlakken niet goed samen. Maar ja, risico van een beta..

 • Profielfoto
  RW076

  De gewone Airpods zijn uiteraard al heel oud, vervang die dan ook eens!