Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 20 augustus 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe banken toegevoegd aan Apple Pay (waaronder ook een Nederlandse)

Contactloos betalen is vandaag de dag min of meer de standaard geworden. Zeker wanneer je bedragen onder de vijftig euro moet betalen. Dan is het handig wanneer je gebruik kan maken van Apple Pay.

Vandaag de dag kun je al met veel verschillende banken betalen via Apple Pay. Denk daarbij aan ING, ABN Amro, Rabobank en Bunq. Mocht je gebruik maken van een creditcard, dan is het mogelijk om ook die toe te voegen.

American Express naar Apple Pay

Want Apple heeft weer een aantal banken toegevoegd aan Apple Pay. Voor Nederland is het overigens niet echt een bank, maar de creditcard van American Express. Dat is zover ik kan zien de eerste creditcard die je in Nederland kan toevoegen. Mastercard en Visa ontbreken op dit moment bijvoorbeeld nog, maar kun je wellicht toevoegen onder de vleugels van een bank. Naast American Express laat de Apple-website weten dat ING in Italië, Santander in Portugal en UBS in Zwitserland zijn toegevoegd aan de service.

Apple Wallet
Hij zit nu in de wallet

Het toevoegen van de American Express kaart gaat gemakkelijk. Je opent de Apple Pay-app, geeft aan dat je een nieuwe kaart wil toevoegen en vervolgens kun je je kaart scannen. Daarna moet je nog even de cvc-code toevoegen en krijg je een mail of een SMS om te bevestigen dat jij de persoon bent die de creditcard toevoegt. Als je dat gedaan hebt, zit de card in je Wallet en kun je hem voortaan gebruiken op de plekken waar dat contactloos kan. Als een laatste stap krijg je nog een bevestigingsmail, met de melding dat als jij niet de persoon bent die dit heeft gedaan, je gelijk de klantenservice moet bellen.

Rekeningoverzicht

Een bijkomend voordeel van deze toevoeging is dat je in de Wallet voor Apple Pay ook gelijk ziet wat voor uitgaven je met de creditcard hebt gedaan. Denk daarbij aan bestedingen op de App Store of het gebruik maken van zoiets als Thuisbezorgd. Op die manier hoef je dus niet naar een app van American Express of de website om in te loggen om een duidelijk overzicht te krijgen van wat je allemaal uitgeeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe banken toegevoegd aan Apple Pay (waaronder ook een Nederlandse)
Sluiten