Nieuwe banken toegevoegd aan Apple Pay (waaronder ook een Nederlandse)

Door: Jelle van Es - 12 reacties
Apple Pay American Express
(Afbeelding: American Express)

Contactloos betalen is vandaag de dag min of meer de standaard geworden. Zeker wanneer je bedragen onder de vijftig euro moet betalen. Dan is het handig wanneer je gebruik kan maken van Apple Pay.

Vandaag de dag kun je al met veel verschillende banken betalen via Apple Pay. Denk daarbij aan ING, ABN Amro, Rabobank en Bunq. Mocht je gebruik maken van een creditcard, dan is het mogelijk om ook die toe te voegen.

American Express naar Apple Pay

Want Apple heeft weer een aantal banken toegevoegd aan Apple Pay. Voor Nederland is het overigens niet echt een bank, maar de creditcard van American Express. Dat is zover ik kan zien de eerste creditcard die je in Nederland kan toevoegen. Mastercard en Visa ontbreken op dit moment bijvoorbeeld nog, maar kun je wellicht toevoegen onder de vleugels van een bank. Naast American Express laat de Apple-website weten dat ING in Italië, Santander in Portugal en UBS in Zwitserland zijn toegevoegd aan de service.

Hij zit nu in de wallet (Afbeelding: American Express)

Het toevoegen van de American Express kaart gaat gemakkelijk. Je opent de Apple Pay-app, geeft aan dat je een nieuwe kaart wil toevoegen en vervolgens kun je je kaart scannen. Daarna moet je nog even de cvc-code toevoegen en krijg je een mail of een SMS om te bevestigen dat jij de persoon bent die de creditcard toevoegt. Als je dat gedaan hebt, zit de card in je Wallet en kun je hem voortaan gebruiken op de plekken waar dat contactloos kan. Als een laatste stap krijg je nog een bevestigingsmail, met de melding dat als jij niet de persoon bent die dit heeft gedaan, je gelijk de klantenservice moet bellen.

Rekeningoverzicht

Een bijkomend voordeel van deze toevoeging is dat je in de Wallet voor Apple Pay ook gelijk ziet wat voor uitgaven je met de creditcard hebt gedaan. Denk daarbij aan bestedingen op de App Store of het gebruik maken van zoiets als Thuisbezorgd. Op die manier hoef je dus niet naar een app van American Express of de website om in te loggen om een duidelijk overzicht te krijgen van wat je allemaal uitgeeft.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Loyd

  M’n Rabobank visa Card wil nog niet; ff geduld nog dan

 • Profielfoto
  Jorik

  De Mastercard (debit) kaart van bunq werkt al sinds het begin dat ze Apple Pay ondersteunen. En de travel card en green card (die als credit card herkent wordt) ook al een tijdje.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Interessanter vind ik de vraag hoe het staat met Apple Card en Nederland. ?

  Ik vrees dat dat nog wel tijd op zich laten wachten

 • Profielfoto
  Di May

  Zeker wanneer je bedragen onder de vijftig euro moet betalen. Dan is het handig wanneer je gebruik kan maken van Apple Pay.

  Apple Pay is nagenoeg ongelimiteerd.

  Is in ieder geval zo bij BNP Paribas Fortis.

 • Profielfoto
  starrewiets

  Vreemd vind ik dat sns bank er niet bij is gekomen die schittert nog van afwezigheid

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  N26 met Mastercard werkt ook al lang hoor

 • Profielfoto
  Pharris

  Ik blijf de leeftijdsgrens van 16 jaar erg eigenaardig vinden. Mijn dochter van 13 mag wél met een pinpas contactloos betalen en mag wél gewoon een iPhone gebruiken maar ze mag deze niét combineren door contactloos met haar iPhone te betalen. Een beetje krom verhaal, naar mijn idee. Want nu moet ze dus los haar pinpas meenemen (die ze makkelijker kwijtraakt dan haar telefoon)…

 • Profielfoto
  bertik

  Jorik op 20 augustus 2020 13:30
  De Mastercard (debit) kaart van bunq werkt al sinds het begin dat ze Apple Pay ondersteunen. En de travel card en green card (die als credit card herkent wordt) ook al een tijdje.

  … herkend wordt

 • Profielfoto
  w1mster

  starrewiets op 20 augustus 2020 17:27
  Vreemd vind ik dat sns bank er niet bij is gekomen die schittert nog van afwezigheid

  Zo irritant, die banken van de Volksbank. Hoe moeilijk kan het zijn.

 • Profielfoto
  Milez

  Waaraan ligt het eigenlijk dat vele banken in Nederland (en België) niet meedoen met Apple Pay? Vraagt Apple naar aloude gewoonte een te hoge commissie? Is het technisch heel ingewikkeld? Zijn er andere redenen?

 • Profielfoto
  Di May

  Milez :

  Banken voelen gewoon een hete adem.
  En als ze bovendien dan ook nog weinig creatief
  zijn of krampachtig reageren …

  Maar, voor de meesten onder hen
  wordt het stilaan ‘out and over’.

  Het zijn maar stuiptrekkingen.
  Vooral voor die die nu de boot afhouden.

 • Profielfoto
  M

  Mijn ING MasterCard kan ik niet in Pay gebruiken. Deze kan ik wel toevoegen aan mijn Engelse gratis curve kaart.
  Ook kan ik via mij engelse Revolut kaart in een minuut incasseren van mijn ING kaart. En deze Visa Revolut staat wel in Pay. Maar ING krijgt het dus niet voor elkaar een MasterCard toe te voegen. Maar ik niet zeggen Curve lost alles op. Aanrader en volledig gratis!