Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 10 augustus 2020

Apple’s met peren vergelijken: Prepear aangeklaagd vanwege fruitig logo

Het bedrijf achter de voedsel-applicatie Prepear wordt aangeklaagd door Apple. Dat maken medewerkers van het kleine bedrijfje zelf bekend. De grote reden? Het logo van het bedrijf is een peer en zou teveel lijken op dat van Apple.

Prepear is een app waarmee gebruikers hun maaltijden kunnen plannen en voorbereiden. Verder staat de applicatie vol met verschillende recepten, om op die manier gevarieerd en lekker te kunnen eten.

Apple klaagt Prepear aan vanwege logo met peer

De Prepear applicatie is een spin-off van de aardig populaire Super Healthy Kids dienst. Het bedrijf achter de app was creatief met de naam en ook zeker met het logo. Maar Apple kon de creativiteit niet erg waarderen. Via iPhone in Canada laten de eigenaren weten dat het bedrijf uit Cupertino een rechtszaak aanspant tegen het bedrijf.

Dat heeft alles te maken met het feit dat het logo van de applicatie de vorm van een peer heeft. Volgens Apple lijkt dat veel te veel op het logo van Apple. Het bevel uit Cupertino is dan ook dat Prepear binnenkort een ander logo gebruikt.

Apple Prepear logo
De twee logo’s naast elkaar

Het is iets dat Apple vaker doet en dat stoort de eigenaren van het bedrijf.

Kleine bedrijven kunnen geen kant op

De bedenkers en eigenaren van Prepear vinden het machtsmisbruik van Apple. Het desbetreffende bedrijf is klein en bestaat uit slechts vijf medewerkers. Een van de medewerkers moest al ontslagen worden, vanwege de kosten die de rechtszaak met zich meebrengt. Zo laat het bedrijf weten dat de zaak tot nu toe al duizenden dollars heeft gekost en dat dit een bedrijf als deze de nek om kan draaien.

Prepear zal wat dat betreft zeker niet het eerste bedrijf zijn. De eigenaren hebben zich verdiept in dit soort zaken en wijst uit dat Apple dit vaker doet. Het bedrijf uit Cupertino klaagt kleine bedrijven aan die gebruik maken van een logo met een stuk fruit erin. Veel van dit soort bedrijven kunnen er weinig tegen doen, omdat ze simpelweg het geld niet hebben om het tegen Apple op te nemen. Kleine bedrijven passen daarom de logo’s maar aan of halen ze volledig weg.

Petitie om het op te nemen tegen Apple

Dat de mensen van Prepear niet van plan zijn zich erbij neer te leggen, dat wordt wel duidelijk. Het bedrijf lanceert een petitie via Change.org. De petitie is opgericht om, naar eigen zeggen, een einde te maken aan Apple’s agressieve aanpak tegen bedrijven met een stuk fruit als logo.

De petitie is inmiddels bijna door 24.000 mensen getekend. Het doel van petitie is om 25.000 handtekeningen te verzamelen.

Reageer op artikel:
Apple’s met peren vergelijken: Prepear aangeklaagd vanwege fruitig logo
Sluiten