Apple Watch Series 6 waarschijnlijk voorzien van een grotere batterij

Door: Jelle van Es - 8 reacties
Apple Watch waterdicht water Apple Watch Series 6
(Afbeelding: Unsplash / Alvaro Reyes)

De huidige Apple Watch Series 5 is een enorm fijne smartwatch met diverse handige functionaliteiten. Toch kent hij één nadeel: de batterijduur blijft een ding. Met de komst van de Apple Watch Series 6 zou daar (iets) verbetering in kunnen komen.

Want onlangs dook er een nieuwe batterij op, die ons het idee geeft dat die net wat krachtiger wordt, waardoor de Apple Watch Series 6 in theorie iets langer mee gaat. Maar om nou van een wereldschokkend verschil te spreken, dat gaat ook weer iets te ver.

Een betere batterij voor de Apple Watch Series 6

De nieuwe batterij voor de Apple Watch Series 6 dook op bij de Korea Testing and Research Institute en werd vervolgens door iemand op Twitter opgepikt. Het is niet zeker dat het gaat om de nieuwe batterij voor de nieuwe smartwatch voor Apple, maar het heeft er wel alle schijn van. Het gaat om een 1,17 Wh batterij met een capaciteit van 303,8 mAh. Ter vergelijking: de huidige Apple Watch Series 5 maakt gebruik van een 296 mAh batterij. Het is dus een kleine stijging. Maar tegelijkertijd lukt het Apple vaak om zijn nieuwe producten iets energiezuiniger te maken, waardoor je in theorie dus te maken hebt met een langere batterijduur. De huidige smartwatch gaat zo’n 18 uur mee wanneer je hem actief gebruikt.

Het Twitter-bericht geeft aan dat het naast de batterij voor de Apple Watch Series 6 ook zou kunnen gaan om een batterij voor een nieuwe Apple Earpods Charging Case. Bij PocketNow denken ze echter dat het toch echt om een verbetering voor de Apple Watch gaat. Dat heeft te maken met het modelnummer. Het zou gaan om een modelnummer A2327. De huidige batterij heeft het model nummer A2181 en is visueel nagenoeg hetzelfde. Daarnaast wordt de batterij gemeld in de categorie fitness, wat zou passen bij de Apple Watch.

Volgende maand de onthulling?

De grote vraag is nu wanneer de Apple Watch Series 6 wordt onthuld. Meestal gebeurt dat tegelijkertijd met de nieuwe generatie iPhones. Wat dat betreft zou eind september op dit moment een logisch moment zijn. Wil je meer lezen over de geruchten rondom de smartwatch? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Meestal gebeurt dat tegelijkertijd met de nieuwe generatie iPhones. Wat dat betreft zou eind september op dit moment een logisch moment zijn.

  Ware het niet dat we nu weten dat de iPhone 12 met enkele weken vertraging uitgebracht zal worden.

 • Profielfoto
  imaccer2

  Ik hoop dat ik mijn armband van 299 euro nog kan gebruiken op de 6.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Hopelijk komen ze nu in NL met de 4G versie en gaan providers die ondersteunen. We lopen in NL tegenwoordig zo ver achter met technologie l, vergeleken met veel andere landen.

 • Profielfoto
  Farl

  De batterij van mijn Apple Watch series 3 gaat na 2,5 jaar nog 2 dagen mee!

 • Profielfoto
  Pjotr

  De batterij van mijn Garmin Venu gaat gemiddeld gebruik een week mee. Waterdicht, draadloos betalen, spotify, draadloze koptelefoon etc etc.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Wel goed dat Apple de batterijduur gaat opkrikken

 • Profielfoto
  tomc

  Lifelogger op 3 augustus 2020 18:39
  Hopelijk komen ze nu in NL met de 4G versie en gaan providers die ondersteunen. We lopen in NL tegenwoordig zo ver achter met technologie l, vergeleken met veel andere landen.

  Ach, hier in België zijn treinpajses nog met pen en papier. Het kan altijd erger.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nou nou 7 mAh extra. Wat een nieuws zeg. Gaap