Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 3 augustus 2020

Apple Watch Series 6 waarschijnlijk voorzien van een grotere batterij

De huidige Apple Watch Series 5 is een enorm fijne smartwatch met diverse handige functionaliteiten. Toch kent hij één nadeel: de batterijduur blijft een ding. Met de komst van de Apple Watch Series 6 zou daar (iets) verbetering in kunnen komen.

Want onlangs dook er een nieuwe batterij op, die ons het idee geeft dat die net wat krachtiger wordt, waardoor de Apple Watch Series 6 in theorie iets langer mee gaat. Maar om nou van een wereldschokkend verschil te spreken, dat gaat ook weer iets te ver.

Een betere batterij voor de Apple Watch Series 6

De nieuwe batterij voor de Apple Watch Series 6 dook op bij de Korea Testing and Research Institute en werd vervolgens door iemand op Twitter opgepikt. Het is niet zeker dat het gaat om de nieuwe batterij voor de nieuwe smartwatch voor Apple, maar het heeft er wel alle schijn van. Het gaat om een 1,17 Wh batterij met een capaciteit van 303,8 mAh. Ter vergelijking: de huidige Apple Watch Series 5 maakt gebruik van een 296 mAh batterij. Het is dus een kleine stijging. Maar tegelijkertijd lukt het Apple vaak om zijn nieuwe producten iets energiezuiniger te maken, waardoor je in theorie dus te maken hebt met een langere batterijduur. De huidige smartwatch gaat zo’n 18 uur mee wanneer je hem actief gebruikt.

Het Twitter-bericht geeft aan dat het naast de batterij voor de Apple Watch Series 6 ook zou kunnen gaan om een batterij voor een nieuwe Apple Earpods Charging Case. Bij PocketNow denken ze echter dat het toch echt om een verbetering voor de Apple Watch gaat. Dat heeft te maken met het modelnummer. Het zou gaan om een modelnummer A2327. De huidige batterij heeft het model nummer A2181 en is visueel nagenoeg hetzelfde. Daarnaast wordt de batterij gemeld in de categorie fitness, wat zou passen bij de Apple Watch.

Volgende maand de onthulling?

De grote vraag is nu wanneer de Apple Watch Series 6 wordt onthuld. Meestal gebeurt dat tegelijkertijd met de nieuwe generatie iPhones. Wat dat betreft zou eind september op dit moment een logisch moment zijn. Wil je meer lezen over de geruchten rondom de smartwatch? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 6 waarschijnlijk voorzien van een grotere batterij
Sluiten