Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 12 augustus 2020

Volgende Apple Watch Activity Challenge vindt plaats op 30 augustus

Eerlijk is eerlijk, met de huidige temperaturen moet ik op dit moment echt niet denken aan het afleggen van grote afstanden. Maar hopelijk is die hitte over een paar weken weg en kunnen we meedoen aan de Apple Watch Activity Challenge.

De Apple Watch Activity Challenge vindt dit jaar op 30 augustus plaats en draait er om dat de gebruikers beseffen hoe mooi de natuur is. Of zoals Apple het zelf zegt: ‘to celebrate the natural wonder of national parks’. Tijdens die dag wordt je uitgenodigd om naar buiten te gaan en te bewegen.

De Apple Watch Activity Challenge komt er aan

Tijdens de Apple Watch Activity Challenge word je uitgedaagd om minstens een mijl, zo’n 1,6 kilometer, af te leggen. Dat kun je lopend doen, door te gaan hiken (dat is in Nederland niet echt de mogelijkheid), rennen of met de rolstoel in beweging te gaan. Op die manier kan dus iedereen er op de hele wereld aan mee doen. Doe je dat? Dan verdien je en achievement en kun je voor altijd aan anderen laten zien dat jij mee deed aan dit evenement. Om die te krijgen moet je wel even de Workouts app op de Apple Watch of een andere app die workouts in de Gezondheid app opslaat. Dus als je lekker aan de wandel bent en dat bent vergeten, dan moet je nog een extra rondje gaan lopen.

Apple Watch Activity Challenge
Stickers die je kunt verdienen

Het is nu voor de derde keer dat de Apple Watch Activity Challenge wordt gehouden. Vorig jaar stond de actie in het teken van het Amerikaanse nationale park van de Grand Canyon. Die vierde dat jaar namelijk zijn honderd jarige bestaan. De lat om de achievement van vorig jaar te halen lag overigens wel iets hoger. Toen moest je namelijk een afstand van 3 mijl afleggen, wat bijna vijf kilometer is. Wat dat betreft is de actie van dit jaar wel wat vriendelijker geworden en kun je makkelijker meedoen.

Je wordt op de hoogte gehouden

Nou hoef je dit evenement niet in je agenda te schrijven. Je Apple Watch zal je op de dag zelf of iets daarvoor op de hoogte stellen dat het evenement er aan zit te komen. Wil je meer lezen over de smartwatch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Volgende Apple Watch Activity Challenge vindt plaats op 30 augustus
Sluiten